Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Selektor Sušić: Drago mi je radi Džekine forme i što će na pripreme doći kao prvak

Preporučeno

Safet Sušić
Safet Sušić

U okviru obilježavanja Dana Općine Stari Grad starogradski osnovci danas su se družili sa selektorom nogometne reprezentacije BiH Safetom Sušićem te simbolično ispratili reprezentaciju na svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Učenici likovnih sekcija osnovnih škola sa područja Starog Grada uradili su radove o temi “Brazil 2014″, a štafelaji sa slikama su izloženi u holu Velike sale Općine Stari Grad.

Sušić je starogradskim školama poklonio lopte sa svojim i potpisima igrača bh. reprezentacije.

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić dodijelio je selektoru Sušiću zahvalnicu za sportske i trenerske rezultate.

– Dogovorili smo Sušićevu posjetu prije nekih mjesec dana. Selektor se družio s našim osnovcima, a oni su njemu i reprezentaciji BiH zaželjeli uspjeh na svjetskom prvenstvu – rekao je Hadžibajrić.

Sušić je istaknuo da mu je uvijek zadovoljstvo posjetiti najmlađe građane Sarajeva te da mu njihova podrška mnogo znači.

– Zahvalio bih na podršci koju nam svi daju od kada smo se kvalifikovali u Brazil. Nadam se da će nakon prvenstva biti sretni i zadovoljni, ubijeđen sam da je naš tim spreman da obraduje navijače – izjavio je Sušić.

Selektor BiH je pozvao navijače da dođu na revijalnu utakmicu koju organizira UNICEF, a koja će biti održana u toku priprema reprezentacije BiH u Sarajevu, u okviru koje će bh. reprezentativci igrati protiv 100 mališana na stadionu ”Otoka”.

Dodao je da mu je drago što je Edin Džeko u odličnoj formi i da očekuje da će prvi napadač reprezentacije na pripreme doći u odličnom raspoloženju, jer će njegov Manchester City skoro sigurno osvojiti titulu prvaka Engleske.

Nakon druženja sa Sušićem, u Velikoj sali Općine započela je manifestacija “Djeca na dar Općini”, koja se tradicionalno održava u okviru obilježavanja Dana Općine, a na kojoj će učenici starogradskih osnovnih škola predstaviti bogat kulturno-muzički program.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sarajevo konačno dobija letove ka jednom od najvećih evropskih gradova

Najveća španska aviokompanija Iberia će letjeti dva charter leta iz Sarajeva za Madrid ovog proljeća. Letovi su 25. maja i...

Još vijesti za vas