Srijeda, 17 travnja, 2024

Što se tačno dogodilo kobnog dana? Dani Alves je pet puta mijenjao priču, svaki put nakon novih dokaza!

Autor:N1

Preporučeno

Na sudu je kroz suza govorio o cijelom događaju, rekavši da je želja za seksualnim odnosim bila obostrana, da se dogodio oralni seks u toaletu, nakon čega je ejakulirao po žrtvi. Tvrdio je da nije upotrijebio ikakvu vrstu sile te da inače nije nasilan.

Nakon više od godinu dana otkako je priveden, 40-godišnji nogometni velikan Dani Alves saznao je svoju kaznu za kazneno djelo s kraja 2022. godine.

Zbog seksualnog napada i silovanja osuđen je na prvostepenu zatvorsku kaznu u trajanju od četiri godine i šest mjeseci godine.

Alves cijelo vrijeme negirao krivnju

Iako se nadao da bi mogao biti pušten te se cijelo vrijeme branio tvrdeći da je nevin, možemo reći kako si je Alves zapravo medvjeđu uslugu napravio time što je više puta mijenjao svoje izjave, ovisno o tome kakvi novi dokazi su dolazili.

No, krenimo od početka cijele priče pa će možda svima biti sve jasnije oko toga što se dogodilo ili će barem dobiti neku svoju sliku.

Prvi dokazi potvrdili žrtvinu priču

2. januara 2023. godine, 23-godišnjakinja je došla u policijsku postaju u Barceloni s optužbom usmjerenom prema tada 39-godišnjem nogometašu Daniju Alvesu, koji se nedugo prije toga vratio sa Svjetskog prvenstva u Katru.

Ispričala je kako je od strane konobara noćnog kluba bila upućena prema stolu za kojim je Alves sjedio s društvom. Nakon što je tamo došlo, tvrdi kako ju je Dani dva puta prisilio da mu dodiruje genitalije, a nakon toga joj je naredio da ga prati u toalet.

Upravo se čita:  Sergej Barbarez je novi selektor nogometne reprezentacije BiH

Tamo joj je zabranio da izađe, bacio je na pod, ošamario ju te prisilio na oralni seks. Zatim ju je pritisnuo uz umivaonik, odveo je u WC te silovao i ejakulirao.

Prema El Pariodico de Cataluyna, sperma pronađena u žrtvinoj vagini, na njenom donjem rublju, haljine te na podu toaleta dokazano je pripadala Alvesu. Djevojka je također priložila dokument iz bolnice o ozljedi koljena, a istražitelji su na sedam mjesta u toaletu pronašli otiske prstiju koji pripadaju Alvesu te čije se poziciju poklapaju s njenim opisom cijelog događa. Kad je davala taj iskaz, žrtva nije bila upoznata s informacijom o postojanju tih dokaza.

Alves negirao da ju poznaje, pa sve više mijenjao priču

Alves, koji je priveden 20. siječnja te sve od tada zadržan u pritvoru, je kroz ovo razdoblje imao više različitih verzija svoje priče.

Upravo se čita:  Sergej Barbarez je novi selektor nogometne reprezentacije BiH

Prva verziju, koju je dao mediju Antena 3, je bila da uopće ne poznaje osobu i da se radi o nekome tko preko njega pokušava postati slavan. Rekao je tada kako je ušao u toalet nesvjestan da se netko tamo nalazi, ali snimka sigurnosne kamere pokazala je drugačije.

Druga verzija uslijedila je nakon što je bio upoznat s dokazima koji su u tom trenutku postojali.

Tada je rekao da je on prvi ušao u kupaonicu, a djevojka nakon njega. Nakon toga, kako tvrdi, vršio je veliku nuždu dok je ona bila pored njega te da se ništa seksualne prirode nije dogodilo. Kad je upitan zašto je ona 15 minuta bila s njim, ali i kad je pronađena njegova sperma, ponovno je promijenio priču.

Tek u trećoj verziji priznao seksualni odnos

U trećoj verziji je rekao kako je došlo do oralnog seksa, ali da je sve to negirao jer se srami te jer je htio pokušati spasiti svoj brak. Tu posljednju verziju ponovio je i u travnju prošle godine pred sudom.

Upravo se čita:  Sergej Barbarez je novi selektor nogometne reprezentacije BiH

U siječnju ove godine tvrdio je kako niti ne može biti potpuno siguran što se sve dogodilo, budući da je bio u alkoholiziranom stanju.

Posljednju izjavu, najdetaljniju do tada, dao je ovog mjeseca pred sudom.

Na sudu je kroz suza govorio o cijelom događaju, rekavši da je želja za seksualnim odnosim bila obostrana, da se dogodio oralni seks u toaletu, nakon čega je ejakulirao po žrtvi. Tvrdio je da nije upotrijebio ikakvu vrstu sile te da inače nije nasilan.

Posljednja verzija, budući da je izrečena na suđenju, smatra se službenom, no Alvesu nije pomogla.

Sud se vodio dokazima da ga je proglasio krivim i Alves će morati ukupno četiri i pol godine u zatvor. Zasad ne znamo hoće li mu se ubrajati godina koju je već u zatvoru proveo, kao i to kad će biti poznati rezultati žalbe koju će njegov odvjetnički tip podnijeti.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Meteorolog Bakir Krajinović objavio prognozu za cijeli april

Od jutarnjih sati snijeg je prekrio našu zemlju. Iako smo se nadali da je zima prošla, jutros nam je...

Još vijesti za vas