Srijeda, 15 svibnja, 2024

‘Da ne dođe do ovakve tragedije, ne bismo ni postali jedno…’

Preporučeno

spasavanje

Prenosimo status nepoznatog autora koji se viralno širi društvenom mrežom Facebook.

”Šta je s narodom, ne svađa se više Bosanac sa Srbinom. Sava prekri granice. Bosna se izli po dvorištima, pa uđe i u kuće. Ne pita niko nikog kako se zove, gdje ide da se moli i kome. Vrbas poplavi Banjaluku. Svako gleda da spasi živu glavu. Utihnu sve. Svi postadosmo jedno.

Da ne dođe do ovakve tragedije ne bismo ni postali jedno.

Jesu li se morale Spreča i Usora izliti da bi pravoslavac pomagao muslimanu, a musliman katoliku. Šalje li nam to neko znak?! Neko je veći od svih političara kad se skupe, od svih naroda i svih građevina, pa i cijele Zemlje. Presušiće to, neće Maglaj vječno ostati kao jedna velika rijeka. Vratiće se Vrbas i Bosna u svoje korito, a mi?! Hoćemo li se i mi vratiti svojim međusobnim svađama i podjelama, hoćemo li se nakon svega vratiti u svoja korita, ili ćemo iz ovog nešto i naučiti. Ili ćemo možda slučajno ostati razliveni svuda, bez obzira na ime i prezime?! Eh kamo puste sreće…”

Izdvajamo

Izdvajamo

Ryanair najavljuje snažan rast na Balkanu: Ciljaju na 11 miliona prevezenih putnika ove godine

Irska niskotarofna aviokompanija Ryanair najavila je nastavak snažnog rasta na Balkanu, pri čemu je njen izvršni direktor Michael O’Leary,...

Još vijesti za vas