Nedjelja, 26 svibnja, 2024

Nigerijski defanzivac Oboabona: Nadam se da ću zaustaviti velemajstore poput Messija i Džeke

Preporučeno

godfrey-oboabona

Oboabona smatra da su Brazil i Španija najveći favoriti za osvajanje Svjetskog prvenstva, ali dodaje da su sve druge reprezentacije prošle kroz teške kvalifikacije i da svi imaju pravo da se nadaju peharu

Nigerijski reprezentativac Godfrey Oboabona vjeruje u uspjeh svoje reprezentacije na Svjetskom fudbalskom prvenstvu u Brazilu, ali i naglašava da će morati dati maksimum od sebe jer igraju sa golgeterskim reprezentacijama Argentine i BiiH u grupi, te sa Iranom koji se ne smije potcjeniti, javlja Anadolu Agency (AA).

Dvadesetrogodišnji defanzvac koji igra u turskom klubu Caykur Rizespor tvrdi da sve reprezentacije, pa i Nigerija imaju šanse da osvoje SP.

„Imamo šanse da prođemo u drugu fazu takmičenja. Argentina i BiH imaju veoma dobre igrače. Utakmice protiv njih će biti veoma teške. Cilj nam je da se provučemo između njih i da prođemo grupnu fazu takmičenja, a tada bi nam i motivi i apetiti porasli, te bi sve bilo moguće“, kazao je Oboabona za AA.

Naglasivši da ga očekuje težak zadatak da čuva fudbalske velemajstore poput Messija i Edina Džeke, Oboabona je kazao da je svjestan da će morati da zaustavi ponajbolje svjetske napadače današnjice i da vjeruje da će uspjeti u tome.

„Igrao sam nekoliko zapaženih utakmica ove sezone u turskoj ligi, ali najbolje od mene ćete vidjeti na Mundijalu“, poručio je Oboabona.

On smatra da su Brazil i Španija najveći favoriti za osvajanje Svjetskog prvenstva, ali dodaje da su sve druge reprezentacije prošle kroz teške kvalifikacije i da svi imaju pravo da se nadaju peharu.

„Svi će dati svoj maksimum i neće biti lakih protivnika za bilo koga. I mi imamo šansu da se popnemo na svjetski tron, ma šta drugi mislili o tome. Nigerija vjeruje u to“, zaključio je Oboabona.

Izdvajamo

Izdvajamo

Klanjana dženaza preminuloj porodilji Elviri : Tek rođeni sin dobio ime Elvir, po svojoj majci

Elviri Huskanović (29), porodilji koja je preminula nakon urednog poroda na putu za UKC Tuzla, danas je na Centralnom...

Još vijesti za vas