Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

Budimir: Dodikova izjava “Neka se spremi Republika Srpska” podsjeća na poziv Draže Mihailovića

Preporučeno

Živko Budimir
Živko Budimir

Nedavna izjava predsjednika RS-a Milorada Dodika: “Neka se spremi Republika Srpska”, neodoljivo podsjeća na jedan drugi poziv, jednog drugog vožda, s početka Drugog svjetskog rata, upućen pripadnicima kvislinške organizacije Draže Mihailovića „sprem’te se, sprem’te četnici“.

– Zaprepašten sam ćutanjem, ne samo bosanskohercegovačke političke, nego i cijele bosanskohercegovačke, pa i međunarodne javnosti, na ovako drske pozive predsjednika jednog entiteta, jedne suverene i međunarodno priznate države – Bosne i Hercegovine – naveo je u svom saopćenju za javnost predsjednik Federacije BiH Živko Budimir.

Upravo se čita:  Racije u call centrima u BiH: Razbijena mreža koja je prevarila hiljade ljudi

“Neka se spremi Republika Srpska” nije ništa drugo nego posljednja uvertira početka projekta cijepanja, pa i uništenja Bosne i Hercegovine, koja ne može proći bez strašnih posljedica, za koje smo već pomislili kako su definitivno i konačno iza nas.

– Pozivam još jednom sve institucije Bosne i Hercegovine, dok još nije kasno, čija je zakonska dužnost svim sredstvima štititi ustavni poredak i teritorijalnu cjelovitost naše domovine, da to i čine, a Milorada Dodika podsjećam da su Radovan Karadžić i Ratko Mladić iza rešetaka u procesu suđenja za ratne zločine koje su počinili upravo stvaranjem genocidne tvorevine Republike Srpske. Svi očekujemo da će im Haški tribunal uskoro svojim presudama i presuditi. To je svima jasno, osim izgleda, samo onima koji svoje kriminalne rabote skrivaju iza tako strašnih poziva i časnog srpskog naroda – smatra Budimir.

Upravo se čita:  Utvrđen identitet ženske osobe čije je beživotno tijelo jutros izvučeno iz Miljacke

Po njegovim riječima, referendum Škotske, ničim, ama baš ničim, ne može se usporediti sa secesionističkim namjerama tzv. srpskog vožda Milorada Dodika.

– Uvjeren sam da srpski narod ne stoji iza ovakvih drskih i riskantnih inicijativa Milorada Dodika, da je svjestan kuda to vodi, prepoznajući u njima samo strah od gubljenja višegodišnje vlasti i odgovornosti pred institucijama Bosne i Hercegovine, kao zajedničke države, za svoje privatne interese za koje je spreman žrtvovati i srpski narod u Bosni i Hercegovini – poručio je Budimir.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Alma popila kafu sa jetrvom, pa s troje djece skočila u rijeku: Njen suprug uhapšen, navodno imao aferu sa drugom ženom

Alma Arazi (39), koja je navodno sa svoje troje maloljetne djece skočila u rijeku Bojanu, u albanskom gradu Skadru,...

Još vijesti za vas