Srijeda, 1 svibnja, 2024

Sve vijesti iz svih uglova: N1 startuje od danas

Preporučeno

news-2014-October-n1_srbija_214391044

N1 prva regionalna dvadesetčetvorosatna news platforma i ekskluzivni CNN partner za region počinje sa emitovanjem programa 30. oktobra. Startovanjem N1 TV kanala, istovremeno će biti pokrenuti i n1info.com news portal, kao i aplikacije za IOS, Android i Windows.

N1 news platform ima tri regionalna centra– u Sarajevu, Beogradu i Zagrebu, od kojih svaki ima svoju uređivačku politiku, novinare, TV studio, web i mobilnu platformu. Sva tri studija proizvodiće tri odvojena sadržaja koji će se spajati u jedanre gionalni program kada su u pitanju informacije koje budu interesovale publiku u sve tri zemlje.

Kao ekskluzivni partner CNN-a za region, N1 ćebiti u mogućnosti da emituje CNN program koji smatra relevantnim za gledaoce u regionu. Istovremeno ova saradnja omogućava CNN-u pristup izvještajima N1 reportera i N1 sadržajima iz cijelog regiona.

U svom timu, N1 je okupio medijske profesionalce sa višegodišnjm iskustvom u domaćim i internacionalnim medijskim korporacijama. Među njima su Brent Sadler, nekadašnji novinar CNN-a, sada direktor uredničkog kolegijuma N1 i Zoran Stevanović, direktor programa za region, sa dugogodišnjim iskustvom na CNN-u.

Direktori programa su: za Sarajevo Amir Zukić, za Hrvatsku Dubravko Melić, za Srbiju Jugoslav Ćosić. Regionalni direktori su i urednici i voditelji političkog talk – show programa

Gdje će moći da se gleda N1?

U BiH i Sloveniji N1 kanal gledaoci će pratiti preko operatera Telemach i platforme Total TV, u Hrvatskoj preko operatera MAXtv i VIP Net i platforme Total TV, u Crnoj Gori i Makedoniji preko platforme Total TV, a u ostalom dijelu Evrope i svijeta preko Nettv.plus i platforme Total TV. Kanal N1 će u Srbiji moći da se gleda peko operatera: SBB, KDS i JET, preko platformi D3 i D3i, Total TV-a i Beogrid network. Kanal N1 će u BiH biti dostupan preko operatera Telemach i to u osnovnoj analognoj i digitalnoj ponudi.

Podsjećamo da će N1 biti dostupan i putem drugih vidova savremene komunikacije – N1 news portala na adresi www.n1info.com, IOS, Android i Windows aplikacije.

Kolegama sa N1 želimo puno sreće i uspjeha u radu.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas