Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Poklon za Dan državnosti: Visoko dobilo teren s umjetnom travom

Preporučeno

aa_picture_20141125_3872612_web

VISOKO – Svečanu vrpcu presjekli su predsjednik Upravnog odbora Nogometnog kluba Zanatlije i gradonačelnica Visokog Amra Babić, a prisutnima su se obratili i predsjednik upravnog odbora N. K. Bosna iz Visokog, Faruk Ihtijarević i estradni umjetnik Enes Begović

U okviru obilježavanja Dana državnosti BiH, 25. novembra, pred oko stotinu građana grada Visoko svečano je otvoren novi teren s umjetnom travom u sklopu kompleksa gradskog stadiona Luke, javlja Anadolu Agency.

Upravo se čita:  Predsjedništvo BiH bez konsenzusa o prijemu Kosova u Vijeće Evrope

Svečanu vrpcu presjekli su predsjednik Upravnog odbora Nogometnog kluba Zanatlije i gradonačelnica Visokog Amra Babić, a prisutnima su se obratili i predsjednik upravnog odbora N. K. Bosna iz Visokog, Faruk Ihtijarević i estradni umjetnik Enes Begović.

“Neprocjenjiva je vrijednost ovog projekta prije svega u razvoju mlađih igrača, i iz tog razloga ja sam izuzetno ponosan na ekipu ljudi koja se uključila u realizaciju ovoga projekta. Vrijednost projekta je između 400 i 500 hiljada konvertibilnih maraka i sigurno je da bez podrške općinske načelnice i privatnih lica realizacija ne bi bila moguća”, kazao je za Anadolu Agency Faruk Ihtijarević.

Ambicije N.K. Bosna su, prije svega, ulazak u Prvu ligu FBiH, a u novu sezonu visočki klub je ušao kao zvanični partner FK Sarajeva.

Upravo se čita:  Danas ističe rok za BiH da podnese listu reformi i uzme milijardu eura

“Drago mi je što sam bila dio ekipe koja je Visokom i omladini mogla pokloniti jedan ovakav kompleks. Posebno se zahvlajujem privatnicima koju su nam u velikoj mjeri pomogli u realizaciji projekta”, istakla je načelnica Babić.

Treba istaći da je ovo najveći sportsko-infrastrukturni projekat u Visokom nakon rata.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Nemoj da mi diraš mater”: Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

  Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Jovana Aleksića (25) iz Blatnice kod Teslića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda...

Još vijesti za vas