Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Bihać se oprostio od šesnaestogodišnjeg Rijada Pašagića: Roditelji odlučili da tijelo mladog košarkaša kremiraju

Preporučeno

rijad-pasagic-650x333

Članovi Košarkaškog kluba Bosna XXL iz Bihaća, zajedno sa školskim prijateljima i brojnim građanima, te sportsistima i sportskim radnicima, oprostili su se od 16-godišnjeg Rijada Pašagića ispred porodične kuće u naselju Luke, koji je u nedjelju iznenada preminuo na treningu.

Po riječima suigrača, prvo je rekao da se ne osjeća dobro, nakon čega je sjeo na klupu, a nedugo zatim izgubio svijest. Svi pokušaji reanimacije u Kantonalnoj bolnici bili su, nažalost, bezuspješni.

Upravo se čita:  U nedjelju prvi dan Kurban-bajrama: Evo u koliko sati će se klanjati bajram-namaz

Porodicu, sportske kolege, prijatelje, ali i cijeli grad ovaj događaj je šokirao. Roditelji su odlučili da njegovo tijelo kremiraju, tako da je posljednji oproštaj bio ispred porodične kuće, piše Uskinfo.ba

– Vijest o tvojoj smrti u nama je ostavila veliku prazninu, bol i nevjericu. Kada bi mogao zaviriti u naša srca, znao bi koliko nam nedostaješ. Dragi prijatelju, mnogo smo toga prošli zajedno, od utakmica, košarkaških kampova, do proslava rođenada, kao i mnoge teške situacije u kojima smo stajali ravnopravno – kazao je predstavnik kluba Bosna XXL, Husein Ibrahimpašić.

Upravo se čita:  Uklonjena zastava Armije RBiH ispred Memorijalnog centra Kragljivoda kod Srebrenice

6fb669b3446499c5121f0aa30f264ce1

Dodao je da ih je Rijad uvijek znao oraspoložiti svojim šalama, a ako kojim slučajem nije bio s njima da su svi osjećali njegovu odsutnost.

– Kako sada ispuniti prazinu koju si ostavio? Dio tebe će zauvijek ostati s nama i uvijek ćemo se sjećati trenutaka provedenih s tobom. Nećemo ti reći zbogom, nego se opraštamo našim starim pozdravom “Ćao legendo” – istakao je Ibrahimpašić, dok se na licima svih mladih košarkaša ogledala duboka tuga.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

Konobar Dušan Đorđević oduševio je region nakon što je travel bloger Kristijan Iličić objavio snimak njega na poslu u...

Još vijesti za vas