Srijeda, 1 svibnja, 2024

Neredi u Skoplju: Više povrijeđenih u sukobima policije i demonstranata

Preporučeno

Nakon intervencije policije, demonstranti su oštetili više vozila u Skoplju, te demolirali nekoliko objekata

skoplje

Više osoba povrijeđeno je u sukobima koji su izbili tokom protesta nekoliko stotina mladih ljudi, koji su protestovali zbog jučerašnjeg napada na grupu albanskih mladića u Skoplju, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Više stotina ljudi mirnom su šetnjom izrazili protest zbog napada na grupu albanskih mladića, a po dolasku pred zgradu makedonske vlade, demonstranti su počeli bacati kamenice prema pripadnicima snaga sigurnosti.

Upravo se čita:  Policija uhapsila vozača autobusa koji je sagradio dodatni rezervoar za krijumčarenje robe

Primjenom sile specijalne policijske snage rastjerale ssu demonstrante, a prilikom intervencije, kako je javio dopisnik Anadolije, čulo se više eksplozija. Nakon intervencije policije, demonstranti su oštetili više vozila u Skoplju, te demolirali nekoliko objekata.

U neredima je povrijeđeno i nekoliko policajaca, a napetost u makedonskoj prijestolnici i dalje traje.

Proteste je inicirao jučerašnji napad grupe Makedonaca, na grupu albanskih srednjoškolaca, koji su nakon napada hospitalizirani. Grupa huligana je nakon napada na albanske srednjoškolce potom protestoavala i ispred makedonskog parlamenta.

Upravo se čita:  Milijardu eura ipak nije propalo? Usvojena lista reformi u Bosni i Hercegovini

Analitičari smatraju opasnim međuetničke sukobe u Makedoniji, koja bi nakon jučerašnje posjete predstavnika Evropske unije i okončanja političke krize, mogla zapasti u novo krizno razdoblje.

(Anadolija)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas