Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Kurkumom protiv raka

Preporučeno

kurkumom-protiv-raka_1426693275

Indijski šafran ili kurkuma sigurna je za upotrebu i obećavajuća je u liječenju nekih karcinoma i drugih bolesti izazvanih upalom, utvrdili su australski naučnici.

Međunarodni tim stručnjaka analizirao je rezultate dosadašnjih kliničkih istraživanja učinaka te tvari na bolesnike oboljele od raka. Gautam Sethi s australskog Univerziteta Curtin kaže kako je većina bolesti, uključujući karcinome, izazvana poremećajima različitih gena.

U liječenju raka važno je korištenje tvari koje ciljaju na različite mutirane gene, a kurkuma može utjecati na takve gene.

Sethi kaže da se kurkuma pokazala korisnom kod liječenja multiplog mijeloma te raka gušterače, no s druge strane, nije se pokazala učinkovitom kod raka dojke.

Prema Sethiju kurkuma nije toksična u visokim dozama i jedina mu je poznata nuspojava opasnost od krvarenja. On savjetuje i da se kurkuma koristi u svakodnevnoj prehrani primjerice u kombinaciji s paprom koji pojačava njezinu iskoristivost.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Žena ostala bez 576.780 KM nakon što je prevarena na stranici za upoznavanje

Sedamdesetdevetogodišnja žena iz Dablina ostala je bez svoje ušteđevine od 250.000 funti (576.780 KM) nakon što je prevario muškarac...

Još vijesti za vas