Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Bosanac pretučen u Chicagu, ničeg se ne sjeća: Poznaje li neko ovog čovjeka ili njegovu familiju?

Preporučeno

Jusuf Duraković se nalazi u Švedskoj bolnici u Chicagu (SAD) od početka decembra 2012. godine. Navodno je teško pretučen na nasilnim ulicama Chicaga. Bolnica i poneki naš čovjek na privremenom radu u SAD pokušavaju stupiti u kontakt sa njegovom famiiljom, ali nažalost zasad bezuspješno. Njegovo zdrastveno stanje je nezavidno.

Jusuf je imao niz operacija. Diše uz pomoc kanile, plastične cjevčice (tracheostomy), a hrani se preko G-tube (umjetna cijev ugrađena ispod rebara direktno u stomak).
Švedska bolnica u Chicagu (SAD)

– Ja sam bio dva puta kod Jusufa. Posljednji put sam bio 15. marta 2013. Jusuf je gotovo cijelo vrijeme vezan za krevet zbog toga što je više puta izvadio G-tube i želi da ode iz bolnice. I bolnica želi da on ode, ali gdje? Jusuf se ne sjeća gdje je živio i nema nikakvu dokumentaciju. Ukoliko se pojavi neko od srodnika, bolnica je spremna snositi pune troškove liječenja – kaže čitaoc portala Doznajemo.com iz SAD, koji nije želio da mu se javno navodi ime (identitet poznat redakciji).

Upravo se čita:  Sve Šmitove izmjene izbornog zakona stupile na snagu, šta slijedi

Svi su izgledi da je Jusuf imao loše odnose sa bližnjom familjom koji su ga jednostavno odbacili. Bolnica je spremna da preuzme sve troškove liječenja.

– Ja sam danas dao neke savjete bolnici gdje staratelj Amerikanac, koji je sudskom odlukom preuzeo starateljstvo nad Jusufom može da podnese zahtjev državi Illinois za liječenje i zdrastveno osiguranje. Naime, Jusuf je kandidat da se pošalje u specijalizovanu medicinsku ustanovu tzv. nursing home (kuća za njegu), ali još postoji nesuglasnost oko načina plaćanja tih troškove ako ta ustanova ne bi prihvatila Jusufa besplatno.

Upravo se čita:  Drama na letu za Frankfurt: 70 putnika povraćalo, intervenisale hitne službe

Jusuf je rodom od Bosanske Krupe, i navodno ima dvoje djece, sina i kćerku. On je slab sa engleskim jezikom i proglašen je bolesnim još 1999. godine.

– Značajno je reći da ima velika prava u SAD, međutim njegov staratelj je osoba koja mu ta prava može osnovati ili neko od njegove familje. Ako neko ima da bi se upustio u legalno pravo, Jusuf se može smjestiti u kuću ili u medicinsku ustanovu sa kompletnom njegom. Jusufu je potrebna pomoć – zaključuje naš izvor.

Upravo se čita:  Onkološki pacijenti i dalje bez lijekova

Članovi porodice ili drugi ljudi koji poznaju Jusufa za dalje informacije o ovom slučaju mogu kontaktirati portal doznajemo.com putem e-mail adrese (info@doznajemo.com) ili putem telefona

(Doznajemo)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Alma popila kafu sa jetrvom, pa s troje djece skočila u rijeku: Njen suprug uhapšen, navodno imao aferu sa drugom ženom

Alma Arazi (39), koja je navodno sa svoje troje maloljetne djece skočila u rijeku Bojanu, u albanskom gradu Skadru,...

Još vijesti za vas