Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Cijene autoputa u FBiH i Republici Srpskoj: Koliko će vas koštati vožnja?

Preporučeno

[wonderplugin_gallery id=”479″]

Bosna i Hercegovina je jedna od država s najmanjim brojem kilometara autoputa u Evropi. Ne treba to da nas čudi, na samom dnu smo u mnogim stvarima. Ipak raduje što se u posljednje vrijeme mnogo radi na tome da se to promijeni. Otvaraju se nove dionice i polako se približavamo evropskim standardima.

Cijene u Federaciji Bosne i Hercegovine nešto su skuplje od onih u Republici Srpskoj, ali to ne treba da čudi s obzirom na to da Federacija ima mnogo duže dionice od Republike Srpske.

Upravo se čita:  Pelet se prodavao i po 1.000 KM, evo koliko danas košta

Tačnije, jedina dionica autoputa u Republici Srpskoj koja se naplaćuje je ona na relaciji Banja Luka – Gradiška. Tako je za vozila prve kategorije na ovoj dionici, cijena dvije KM, dok je cijena za kategoriju IV deset KM.

S obzirom na to da u Federaciji Bosne i Hercegovine ima mnogo više izgrađenih dionica autoputa, samim tim imamo i mnogo više naplatnih mjesta, pa je najbolje, ako ste zainteresirani, da u fotogaleriji pogledate cijene za različite dionice puta.

Upravo se čita:  Pelet se prodavao i po 1.000 KM, evo koliko danas košta

Najskuplja dionica je Sarajevo Sjever – Zenica Jug i za vozila prve kategorije cijena je šest KM, dok je za vozila IV kategorije cijena 24.50 KM.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Komšije ponovo šopinguju kod nas

Da su se komšije vratile da šopinguju u BiH, potvrđuje podatak da je za prva tri mjeseca ove godine...

Još vijesti za vas