Subota, 27 travnja, 2024

Četiri godine jer je ubio ženu, komšije tvrde da je dobričina i da je puno patio u životu

Preporučeno

BANJA LUKA – Jovo Nišić (73) iz Modriče pravomoćno je na Vrhovnom sudu RS-a osuđen na četiri godine zatvora jer je golim rukama ubio svoju suprugu Maru (64) u Modriči, a u presudi se navodi kako ga je ona napala i grebala usred svađe te ju je zadavio u afektu.

Podsjetimo, njemu je presuda najprije izrečena na Okružnom sudu u Doboju sredinom ove godine, no tada su se Tužiteljstvo i obrana žalili, ali je Vrhovni sud RS-a odbio žalbe i potvrdio presudu. Jovo je proglašen krivim jer se, kobnog dana, 13. decembra prošle godine s Marom posvađao oko ponovnog doseljenja njihovog sina u obiteljsku kuću, a Mara je Jovu počela vrijeđati, psovala mu je mrtve roditelje i sestre te ga napala.

Upravo se čita:  Nesreća kod Srebrenika: Uništeno vozilo EUFOR-a

Dok se on nalazio na kauču, krenula je prema njemu govoreći mu da će mu iskopati lijevo oko na koje vidi te mu nanijela ogrebotine po licu, navodi se u presudi u kojoj stoji da je starac zbog svega toga ubio ženu.

“Sve to je kod Jove izazvalo jaku emocionalnu uzbuđenost, koja odgovara stupnju jake razdraženosti, a koja je dovela do privremene duševne poremećenosti uslijed koje je optuženi bio bitno smanjeno uračunljiv pa je u takvom stanju, želeći je ubiti, u trenutku kada je Mara pala na kauč, prišao joj, sjeo na nju, uhvatio je objema rukama oko vrata i istu jako stegnuo zbog čega je došlo do prijeloma štitaste hrskavice što je prouzrokovalo zagušenje i smrt”, stoji u presudi. Tamo se navodi kako je Jovo u stanje jake razdraženosti doveden bez svoje krivnje napadom i teškim vrijeđanjem. Jedna od susjeda je nakon zločina novinarima pričala da je tog dana vidjela Jovu kako tužan i nervozan ide nekuda pješice.

Upravo se čita:  Objavljeni detalji ubistva Banjalučanina na Manjači: Drvenom letvom Rodoljubu zadao više udaraca po glavi od kojih je preminuo

“Vidjela sam Jovu i nije bio dobro, prvo sam pomislila da se opet nešto razbolio. Kasnije, kada sam ušla u kuću, začula sam plač njihovog unuka. Prvo sam pomislila da su nešto vikali na njega, ali kada je dječak izišao iz kuće, vidjeli smo da je u šoku”, rekla je jedna od komšinica.

Upravo se čita:  Stravičan slučaj u Zenici: Policiji prijavljeno silovanje 16-godišnjakinje u parku pored škole

Ona je dodala da su potom čuli unuka kako govori da je djed ubio baku, a Jovo je sam otišao u policiju i predao se. Prema pričama drugih susjeda, Mara je bila psihički nestabilna osoba pa je svakodnevno vikala i psovala svom suprugu i unuku.

“Jovo se često žalio susjedima kako mu je teško jer se sa ženom stalno svađa”, pričali su susjedi. Opisivali su ga kao dobričinu i čovjeka koji je u životu dosta propatio.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Od početka maja lakše do penzije u FBiH, četiri važna dokumenta više nisu potrebna

Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje izvijestio je u petak da od 1. maja, svi podnositelji zahtjeva za...

Još vijesti za vas