Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Noćna mora Benfice nastavljena, od vrha do dna u samo četiri dana

Preporučeno

U fudbalu je tako, neko izgubiti mora. Sinoć je to bila ekipa Benfice. Ekipa, koja je cijelu sezonu bila impresivna ipak bi ovu sezonu mogla ponijeti epitet najvećeg gubitnika.

Nemanja Matić i Oscar Cardozo
Nemanja Matić i Oscar Cardozo

Sinoć su se portugalci opet pokazali u svom pravom svjetlu, požrtvovani, strastveni, uvijek napadački orjentisani. Iako su tokom cijele utakmice diktirali tempo, imali više od igre, sve su izgubili u trećoj minuti sudijske nadoknade. Chelsea je ponovio dramu od prošle godine, kada su u posljednjim minutama izjednačili u finalu Lige prvaka protiv, i u toj utakmici, puno boljeg Bayerna i na kraju osvojili titulu. Branislav Ivanović je donio drugu evropsku titulu u dvije godine, a navijačima Benfike priuštio novu agoniju.

Ponovo? Pa prije samo pet dana Benfika je vjerovatno izgubila i titulu u portugalskom prvenstvu. Igrali su vječiti derbi sa Portom, i to direktni duel za prvo mjesto, samo dva kola prije kraja prvenstva. Benfika je imala 2 boda više od Porta, i samo im je bod bio dovoljan da zadrže prvo mjesto što bi vjerovatno značilo i osvajanje titule s obzirom na dosta lakši raspored do kraja od Porta.

Porto - Benfica 2-1
Porto – Benfica 2-1

 

Sudijska nadoknada je bila i ovaj put kobna za Benfiku, primili su pogodak u 92.minuti i izgubili rezultatom 1-2. To im je ujedno bio i prvi poraz u sezoni, poraz koji bi ih mogao koštati titule. Zamislite samo situaciju da čak, iako imate samo jedan poraz u cijeloj sezoni, ne osvojite titulu.

Najteže je opet srčanim portugalskim navijačima, koji su zajedno sa svojim klubom u samo četiri dana od krova Evrope pali na dno, postali najveći gubitnici ove godine.

Treba ipak napomenuti da Benfica najizglednije šanse za osvajanje bar jednog trofeja ove godine ima u portugalskom kupu. Finale igraju protiv Vitorie Guimares 26.maja.

(Bh-index – E.J.)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Žena ostala bez 576.780 KM nakon što je prevarena na stranici za upoznavanje

Sedamdesetdevetogodišnja žena iz Dablina ostala je bez svoje ušteđevine od 250.000 funti (576.780 KM) nakon što je prevario muškarac...

Još vijesti za vas