Četvrtak, 9 svibnja, 2024

Nakon ubistva Senida Kulačića, bivšeg fudbalera Čelika: Uhapšene dvije osobe, policija traga za još dvojicom osumnjičenih

Preporučeno

Dežurna služba Policijske stanice Centar u Zenici sinoć je obaviještena od uposlenika Službe hitne medicinske pomoći Zenica da je dovezena osoba inicijala S.K. iz Zenice sa ubodnom povredom na natkoljenici, koje je nakon toga prevezeno u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje je od posljedica povređivanja i preminulo. O događaju je odmah obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koji je zajedno sa uviđajnom ekipom Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona izašao na lice mjesta u ulici Fra Grge Martića u Zenici i rukovodio uviđajnim radnjama.

Upravo se čita:  Poznat identitet državljanina BiH koji je poginuo u stravičnoj nesreći u Sloveniji

– U toku protekle noći, dvije osobe su uhapšene koje se dovode u vezu sa spornim događajem i nad kojim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada, dok se od strane operativnih timova poduzimaju aktivnosti na lociranju i privođenju još dvije osobe, koje se sumnjiče da su učestvovale u izvršenju ovog krivičnog djela – pojašnjeno je iz MUP-a ZDK.

Po nalogu dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona tijelo smrtno stradalog je prevezeno u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica, gdje će biti izvršena obdukcija, kako bi se utvrdili uzroci i okolnosti pod kojim je nastupila smrt osobe.

Upravo se čita:  Zeničanka pala sa prozora stana, životno ugrožena, prevezena na KCUS

– Prema prvim preliminarnim saznanjima i podacima dobijenim tokom saslušavanja svjedoka i zavedenom kriminalističkom obradom, Senid Kulačić je u kritično vrijeme boravilo u jednom ugostiteljskom objektu, u društvu sa osobom koja se sumnjiči za nanošenje povreda, kada je između istih došlo do verbalnog a zatim i fizičkog konflikta. Tom prilikom, osumnjičeni, koji je u bjekstvu i za kojim se traga, najvjerovatnije hladnim oružjem, nanosi životno ugrožavajuće povrede, te se sa još jednom nepoznatom osobom udaljava sa lica mjesta – stoji u saopćenju iz MUP-a ZDK.

Upravo se čita:  Nađeno tijelo druge djevojčice u rijeci: Nastavlja se potraga za Almom i njenim sinom

Dodaju kako službenici Sektora kriminalističke policije nastavljaju sa aktivnostima iz svoje nadležnosti, u skladu sa nalozima i uputama nadležnog tužioca, u cilju utvrđivanja svih okolnosti pod kojim je nastupila smrt, te pronalaska osoba koje se sumnjiče za izvršenje navedenog krivičnog djela.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sud donio odluku: BHRT mora pustiti signal Federalnoj televiziji

Općinski sud u Sarajevu donio je privremenu mjeru u kojoj nalaže da BHRT mora pustiti signal FTV-u. Ovo je za...

Još vijesti za vas