Četvrtak, 2 svibnja, 2024

John Kerry: Zabrinuti smo zbog kršenja ljudskih prava u Egiptu

Preporučeno

Ministar vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (SAD) John Kerry izrazio je zabrinutost zbog kršenja ljudskih prava u Egiptu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kerry se u svojoj pisanoj izjavi osvrnuo na kršenja ljudskih prava u Egiptu, kao i na ranije donesenu odluku u vezi sa zatvaranjem Rehabilitacijskog centra za žrtve nasilja i mučenja u ovoj zemlji.

On je osudio odluke egipatskih vlasti o pokretanju istraga protiv nevladinih organizacija koja prate kršenja ljudskih prava u ovoj zemlji.

Upravo se čita:  Majka (19) pokušala prodati vlastitog dvogodišnjeg sina: S novcem htjela pokrenuti obrt

“Veoma sam zabrinut zbog kršenja ljudskih prava u Egiptu u proteklim sedmicama i mjesecima”, rekao je Kerry.

On je kazao kako ovakvi postupci egipatskih vlasti predstavljaju uspostavljanje odgovarajuće podloge za zatvaranje predstavnika političke opozicije, novinara, predstavnika nevladinih organizacija i kulturnih radnika.

Kerry je također istakao kako će ograničavanje aktivnosti nevladinog sektora u Egiptu narušiti stabilnost i sigurnost ove zemlje, te je uputio poziv vlastima da u tom smislu prestanu vršiti pritisak.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sarajevo konačno dobija letove ka jednom od najvećih evropskih gradova

Najveća španska aviokompanija Iberia će letjeti dva charter leta iz Sarajeva za Madrid ovog proljeća. Letovi su 25. maja i...

Još vijesti za vas