Četvrtak, 9 svibnja, 2024

Uoči odlaska u penziju radnicima dijeli novac, stanove i automobile

Preporučeno

Henry Engelhardt, šef britanske firme za automobilsko osiguranje Admiral, prije nego što ode u penziju podijelit će zaposlenicima širom svijeta po 1.000 funti kao nagradu za dobar rad, piše BBC.

Zaposlenici koji u firmi rade barem godinu dana dobit će puni iznos, a oni s kraćim radnim stažem polovinu. Najboljih 200 radnika dobilo je stanove, a njih 400 automobile.

Upravo se čita:  Pogledajte stan koji se prodaje u Sarajevu za 780.000 KM

Engelhardt se povlači s posla u maju nakon što je odradio 25 godina u firmi čiji je bio jedan od suosnivača. Admiral ima 8.375 zaposlenika i taj će ga potez lično koštati 7 miliona funti.

Poklon će dobiti svi zaposlenici, kako oni koji rade u Britaniji, tako i oni iz Indije ili Italije i svih drugih zemalja svijeta.

Upravo se čita:  Pogledajte stan koji se prodaje u Sarajevu za 780.000 KM

“Dajemo ovaj dar kao priznanje teškog rada i timskog duha koji je bio podloga uspjeha Admirala kako smo rasli od start-upa s vrijednošću 0 funti do firme koja danas vrijedi 5 milijardi funti”, izjavio je Engelhardt.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Poznat identitet žene koju je Refik Mujedinović usmrtio sjekirom pa počinio samoubistvo

Još jedan stravičan zločin pogodio je sinoć Gradačac kada je Refik Mujedinović ubio suprugu sjekirom, a onda u Srebreniku...

Još vijesti za vas