Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Općina Novi Grad Sarajevo popločavanjem, klupama i rasvjetom obnavlja šetnicu do Nedžarića

Preporučeno

Posredstvom Općine Novi Grad Sarajevo uskoro započinje obnova i redizajn šetnice od zgrade Općine Novi Grad do Nedžarića, javlja Anadolu Agency (AA).

Uređenje i redizajn šetališta, u dužini od kilometra finansirat će Općina Novi Grad Sarajevo, a radovi bi trebali početi nakon okončanja procedure izbora izvođača radova.

Također, predviđena je kompletna sanacija popločanog djela šetališta uz biciklističku stazu koja je izgrađena u prošloj godini. Bit će izvršeno i skidanje postojećih i postavljanje novih betonskih ploča, a parkovske klupe bit će zamijenjene novim klupama modernog urbanog dizajna.

Upravo se čita:  "Bio sam Milovan, promijenio sam vjeru i ne žalim": Safet kaže da je to bila njegova odluka i da voli BiH

Pored pomenutog, zeleni pojas uz šetnicu bit će upotpunjen novim zelenilom, a planirana je i izgradnja javne rasvjete duž cijele šetnice od Istiklal džamije do Nedžarića.

Na ovoj dionici, u novembru prošle godine zasađene su sadnice brzorastućeg brijesta, a sadnjom novog niskog rastinja bit će upotpunjen zeleni pojas, čime će biciklistički i pješački saobraćaj biti odvojen od motornog saobraćaja.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

Konobar Dušan Đorđević oduševio je region nakon što je travel bloger Kristijan Iličić objavio snimak njega na poslu u...

Još vijesti za vas