Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Trebinje: Brata izrešetao sa osam metaka iz pištolja, sud ga osudio na 12 godina zatvora

Preporučeno

Vijeće Okružnog suda u Trebinju na čelu sa sudijom Harisom Hakalovićem osudilo je danas na 12 godina i četiri mjeseca zatvora Milivoja Milanovića iz Foče, koji je 3. decembra 2014. godine ubio brata Zorana ispred porodične kuće u ovom gradu.

Milivoje Milanović je proglašen krivim za ubistvo brata ispred kuće u Ulici Miloša Obilića u Foči, u kojoj, osim njihove dvije porodice, živi i porodica njihovog trećeg brata, ali ubistvo nije imalo očevidaca, a Milivoje se nakon ubistva predao sam.

Upravo se čita:  Nova teška nesreća na cestama u BiH, poginula 28-godišnja trudnica

“Za ovo krivično djelo mu se dodjeljuje kazna zatvora u trajanju od 12 godina, dok mu se za nedozvoljeno držanje poluautomatske vojničke puške prona|ene u garaži dodjeljuje još šest mjeseci, pa je jedinstvena kazna zatvora 12 godina i četiri mjeseca, u koju se uračunava pritvor od 3. decembra 2014, kada je uhapšen”, izrekao je u sudija Hakalović.

Upravo se čita:  "Nemoj da mi diraš mater": Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

Obrazložio je da je dokazano kako je iz neposredne blizine, ne dalje od 1,6 metara, Milanović brata pogodio s osam metaka iz pištolja CZ 7,62 milimetra u gornji dio trupa, što nema veze s kasnije oduzetom puškom, te da je zbog prostrelnih rana nastupila bratova smrt.

Hakalović je naveo da, iako je Milanović bio smanjeno, ali ne i vidno neuračunjiv, uzete su u obzir i olakšavajuće okolnosti da je porodičan čovjek, koji nikada ranije nije bio kažnjavan i nije imao poroka.

Upravo se čita:  Potraga za rudarom u Mramoru neprestano traje: Spasioci kopaju ručno, smjene svakih 15-20 minuta

Sva|a braće izbila je, navodno, zbog nekretnina, kada je pokojni Zoran, po Milivojevim tvrdnjama, na brata potegao sjekiru, ali je to sud odbacio.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Potraga za rudarom u Mramoru neprestano traje: Spasioci kopaju ručno, smjene svakih 15-20 minuta

Intenzivna potraga za rudarom Asimom Šehanovićem traje već duže od 50 sati od nesreće u kojoj je u jami...

Još vijesti za vas