Četvrtak, 2 svibnja, 2024

‘Neće Dodik odlučivati ko će živjeti u RS-u’

Preporučeno

Kolegij Stranke demokratske akcije (SDA) na sjednici najoštrije osudio otvorene prijetnje koje je predsjednik RS-a Milorad Dodik uputio Bošnjacima koji žive u tom entitetu.

Dodik je prijetio da ako žele ostati u RS-u trebaju izaći na referendum i podržati volju srpskog naroda, odnosno za njih diskriminirajuću odredbu proslave Dana tog entiteta.

Antidejtonski i protivustavni referendum neće biti podržan od Bošnjaka. SDA poziva sve građane ovog entiteta, uključujući i Srbe, da ni oni ne podrže nezakoniti referendum. Bošnjaci će uvijek živjeti na cijelom teritoriju Bosne i Hercegovine, pa i na onom dijelu koji se danas zove entitet Republika Srpska i o tome neće Dodik odlučivati, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.

Upravo se čita:  Ramo Isak posjetio nanu Fatu Orlović: "Rata neće biti, možete mirno spavati"

SDA poziva međunarodnu zajednicu zaduženu za implementaciju svih aspekata Dejtonskog mirovnog sporazuma, a najprije visokog predstavnika u BiH, da konačno reagiraju na te prijetnje.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sarajevo konačno dobija letove ka jednom od najvećih evropskih gradova

Najveća španska aviokompanija Iberia će letjeti dva charter leta iz Sarajeva za Madrid ovog proljeća. Letovi su 25. maja i...

Još vijesti za vas