Utorak, 30 travnja, 2024

Tužna ispovijest oca ubijenog dvogodišnjaka u Zvorniku: Srce mi se cijepa, ali moram izdržati zbog drugog sina

Preporučeno

Otac dvogodišnjeg dječaka koji je prije nekoliko dana ubijen u Zvorniku Slađan Rebić nakon tragedije koja ga je zadesila kazao je da iako mu se srce cijepa, mora izdržati zbog drugog sina.

“Brinuo sam o djeci koliko sam mogao, svaki trenutak sam im posvećivao, za njih sam živio. Ali, zbog rada u smjenama, nisam ih u potpunosti mogao uzeti kod sebe. Srce mi se cijepa od bola, za mene nema utjehe, a mora se dalje zbog drugog sina”, govori Slađan Rebić, otac dvogodišnjeg dječaka, kojeg su u selu Kamenica kod Zvornika ubili pa zakopali njegovi ujak i ujna.

Upravo se čita:  Stravičan slučaj u Zenici: Policiji prijavljeno silovanje 16-godišnjakinje u parku pored škole

Tužilaštvo je za osumnjičene Mijata Stankića i Fatimu Durak zatražilo pritvor do 30 dana, ali još nije poznato šta ih je nagnalo na ovaj monstruozan zločin.

Tijelo dječaka će danas biti ekshumirano i poslato na obdukciju.

Nezvanično se saznaje da je dječak nervirao Fatimu te večeri, dok je razgovarala telefonom, pa ga je pretukla.

Upravo se čita:  "Nemoj da mi diraš mater": Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

Jedan od udaraca je bio koban jer je dječak prilikom pada razbio glavu o beton. U noći između 16. i 17. augusta Fatima i njen nevjenčani suprug Mijat Stankić su odnijeli dječaka u obližnju šumu i zakopali ga.

“Ja sam nestanak mog sina i Fatime prijavio policiji. I ja sam ih tražio, pa sam saznao da je ujutru oko tri sata, Fatima viđena u Karakaju kod Zvornika kako stopira, ali bez djeteta. Ovo ni u najcrnijim snovima nisam mogao usniti”, navodi otac Rebić.

Upravo se čita:  Nesreća kod Srebrenika: Uništeno vozilo EUFOR-a

Slađan se nakon razvoda od supruge Rose nastavio brinuti o sinovima Lazaru i mlađem Marku.

Majka nije htjela čuti za djecu, a Slađan nije mogao provoditi vrijeme s njima. Zato su povjerena majčinoj majci, koja je stara i bolesna. Djecu su onda preuzeli ujak i ujna, iako je bilo poznato da su oboje alkoholičari.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Od sutra se očekuje povećana frekvencija saobraćaja i gužve na granicama

Jutros se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća uz povoljne vremenske uslove i slabiju frekvenciju saobraćaja. Sutra, posljednjeg dana...

Još vijesti za vas