Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Detalji akcije ‘Bosna’: Zapošljavali osobe u javna preduzeća i primali darove

Preporučeno

U operativnoj akciji “Bosna” uhapšene su četiri osobe zbog krivičnog djela “Udruživanje radi činjenja krivičnog djela“, a u vezi s krivičnim djelima „primanje dara i drugih oblika koristi“ i „primanje nagrade i drugih oblika koristi”.

Policijski službenici Federalne uprave policije su danas postupajući pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i Naredbama nadležnih sudova započeli s realizacijom operatvne akcije kodnog naziva „Bosna“ na području Kantona Sarajevo, Zeničko-dobojskog kantona i Tuzlanskog kantona.

U sklopu navedene akcije vrše se pretresi na sedam lokacija na području kantona.

Uhapšeni se sumnjiče da su organizirali grupu, te koristeći svoj uticaj zapošljavali osobe u javna preduzeća, zdravstvene i visokoškolske ustanove u Federaciji Bosne i Hercegovine, a za što su dobijali novac, darove i druge oblike koristi.

Do sada je u pretresima pronađena veća količina novca u raznim apoenima, dokumentacija, zabilješke, diplome, indeksi, računari, računarska oprema, telefonski aparati i SIM kartice, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s naprijed navedenim krivičnim djelima.

Uhapšeni će biti privedeni u službene prostorije Federalne uprave policije gdje će nakon kriminalističke obrade biti predati u zakonskom roku na dalje nadležno postupanje Kantonalnom tužilaštvu KS uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu.

Policijski službenici Federalne uprave policije nastavljaju aktivnosti na provođenju istrage u cilju dokumentiranja predmetnih krivičnih djela i izvršilaca, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Nemoj da mi diraš mater”: Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

  Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Jovana Aleksića (25) iz Blatnice kod Teslića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda...

Još vijesti za vas