Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

Od ponedeljka svaki dan na Bh-index portalu: ‘Ordinacija’ – nova emisija o zdravlju i zdravom životu

Preporučeno

Bh-index portal u saradnji sa kompanijom Globart Media Production od ponedjeljka počinje emitovanje nove sezone serijala o zdravlju i zdravom životu pod nazivom “Ordinacija”.

Svaka epizoda traje 30 minuta i emituje se svakog radnog dana, a serijal je zamišljen kao edukativna forma koja obrađuje aktuelne teme iz oblasti medicine, psihologije, farmacije, ishrane, rekreacije, a konceptualno prilagođene današnjem načinu života. Svaka nova epizoda biće objavljena u redovnom terminu (09:00 sati).

Upravo se čita:  Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Osim savjeta koje će gledaocima davati stručnjaci iz pomenutih oblasti, u serijal je uključen i koncept igranog programa, tako da se u ulozi narodnog učitelja Vase Pelagića pojavljuje doajen ex-jugoslavenskog glumišta Toma Kuruzović.

Sastavni dio svake epizode je i serija o zivotu i radu gospođe Marie Treben, rađena po motivima čuvene knjige “Zdravlje iz Božije apoteke” (prodata u tiražu od preko 10.000.000 primjeraka).

Upravo se čita:  Metalci i trgovci protestnim šetnjama u borbi za svoja prava: Kad će bolji život za radnike?

Redovna rubrika emisije “Ordinacija” je i “lake vježbe” koje pokazuju najpoznatiji sportisti svijeta, a rodom ili porijeklom sa prostora bivše Jugoslavije.

Voditeljica emisije je dr. Nada Macura, a ekipu saradnika, u realizaciji serijala, predvode dvije najpoznatije američke slikarke, Kim Jacobs i Janet Kruscamp, i ruski slikar Stanislav Zukov.

Prethodne epizode, kao i sve naredne koje se budu emitovale, možete pratiti i na zvaničnom You Tube kanalu Bh-index portala.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Severina: Početak mojih tridesetih obilježio je film, najgore mi je bilo kako će moj razrednik reagirati

Severina je u novom intervjuu, između ostalog, istakla da je njene tridesete obilježio film te otkrila šta je prvo...

Još vijesti za vas