Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Novi detalji bjekstva: Sejfovića otkrile nadzorne kamere na ulazu u Visoko?

Preporučeno

M. F. je osumnjičen da je Sejfovića preuzeo kod Sarajeva te ga prevezao jednim dijelom autoputa u Visoko. Navodno su, pri ulazu u Visoko, M. F. i Sejfovića snimile nadzorne videokamere.

Sejfović pobjegao iz KPZ Sarajevo, Foto: Arhiv

M. F. iz Visokog, koji je osumnjičen da je pomogao Amelu Sejfoviću nakon filmskog bijega iz zatvora, ispitan je danas u Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Upravo se čita:  Potraga za rudarom u Mramoru neprestano traje: Spasioci kopaju ručno, smjene svakih 15-20 minuta

Postupajući tužilac, kako nam je potvrdila Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS, sutra će donijeti tužilačku odluku o daljim zakonskim mjerama koje će biti poduzete protiv njega.

Kako saznaje Avaz, M. F. je osumnjičen da je Sejfovića preuzeo kod Sarajeva te ga prevezao jednim dijelom autoputa u Visoko. Navodno su, pri ulazu u Visoko, M. F. i Sejfovića snimile nadzorne videokamere.

Upravo se čita:  "Nemoj da mi diraš mater": Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

Kakoje kazao advokat Omar Mehmedbašić, koji zastupa M. F., tokom ispitivanja njegov klijent se branio šutnjom. U Visokom su, kako saznajemo, bile uhapšene još tri osobe koje su nakon krim obrade u MUP-u KS puštene na slobodu.

Prije toga, Sejfović je sa još nepoznatom osobom, nakon bijega iz zatvora, sjeo na motor i dovezao se do Ciglana. Tamo ga je, navodno, preuzeo D. H. kojem je danas zajedno s A. I. određen jednomjesečni pritvor. Dž. H. ga je dovezao do još nepoznate lokacije, gdje ga je preuzeo osumnjičeni M. F.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Potraga za rudarom u Mramoru neprestano traje: Spasioci kopaju ručno, smjene svakih 15-20 minuta

Intenzivna potraga za rudarom Asimom Šehanovićem traje već duže od 50 sati od nesreće u kojoj je u jami...

Još vijesti za vas