Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Autobus strave: Putnici vrištali i molili vozača da se zaustavi

Preporučeno

Vozač (52) Croatia Busa vozio je prema Kninu. Prelazio je na suprotnu stranu ceste. Putnici su zvali 112. Izmjerili su mu 3,16 promila alkohola u krvi

Državno odvjetništvo zatražilo je pritvor za pijanog vozača autobusa (52) kojem je u nedjelju u Žagroviću kraj Knina usred dana izmjerena koncentracija alkohola u krvi od čak 3,16 promila.

Podsjetimo, u nedjelju u 12.10 sati policajci su u Žagroviću kraj Knina zaustavili autobus Volvo koji je prometovao na liniji Zadar – Knin. No, imali su velikih poteškoća u postupanju – pijani šofer ih je fizički napao i prijetio. Strpali su ga u ćeliju policijske postaje u Kninu da bi otrijezno, a onda razgovarali s njim.

Upravo se čita:  “Kafa će poskupjeti tri do četiri puta”

Po završenom kriminalističkom istraživanju vozač je priveden Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku gdje je utvrđeno da je počinio kaznena djela obijesne vožnje, napada na službenu osobu i prijetnje te je od suca istrage zatraženo određivanje pritvora zbog mogućeg ponavljanja djela.

– Osnovano se sumnja da je u takvom stanju nekoliko puta iz svoje prometne trake prelazio autobusom u suprotnu prometnu traku i vraćao se natrag, a kad su putnici u tom autobusu to vidjeli i počeli vrištati te tražiti da zaustavi autobus i otvori vrata kako bi izašli, i nakon toga zatražili i pomoć službe 112, osumnjičenik je konačno nakon dva kilometra takve vožnje zaustavio autobus i pustio putnike. Putnici su izašli iz autobusa, a uslijed ovakve vožnje četvero je putnika doživjelo akutni stres – navodi DORH.

Upravo se čita:  Tri mladića iz BiH otišla u Hrvatsku da služe dobrovoljni vojni rok

Odvjetništvo ga tereti i da je u prostorijama Policijske postaje Knin pitao policajca koliko treba platiti da se sve odmah riješi i je li dovoljno 500,00 kuna. No, kad mu je ovaj odgovorio da ne može platiti, već da mora pred suca, pokušao ga je udariti šakom u glavu.

Policajac je eskivirao direktan udarac, ali ga je primio u prsa, čime je ozlijeđen (kontuzija lijeve strane prsnog koša). Još ga je nekoliko puta bezuspješno pokušao udariti i vrijeđao ga. Zaprijetio je policajcu da ga je dobro zapamtio te da će ga naći i ubiti kad-tad. Prestao je s napadima tek kad su ga vezali lisicama.

Upravo se čita:  Preminuo otac Tošeta Proeskog: Tužnu vijest objavila kćerka Dora

Iz Croatia Busa se nisu očitovali o ponašanju svog vozača.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sarajevo konačno dobija letove ka jednom od najvećih evropskih gradova

Najveća španska aviokompanija Iberia će letjeti dva charter leta iz Sarajeva za Madrid ovog proljeća. Letovi su 25. maja i...

Još vijesti za vas