Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Akcija “Piramida”: Pročitajte imena uhapšenih dilera

Preporučeno

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum izjavio je da je danas uhapšeno 18 osoba u akciji kodnog naziva Piramida, usmjerenoj na suzbijanje proizvodnje i prodaje droge.

Kako javljaju Nezavisne novine, uhapšeni su Vedran Žolja, Julija Halupa, Dalibor Mačak, Ognjen Kokić, Nebojša Janjić i Nedeljko Šućur, kao i Zoran Šavija, Dalibor Živković, Dragomir Živković, Branko Milivojša, Nedžad Bašić i Edin Behremović. Po saznanjima Nezavisnih, uhapšeni su i Muhamed Halilović, Dragan Stanišić, Milan Pičula, Dragan Maksimović, Tihomir Novaković, te Miloš Dulić.

Ćulum je naveo da je akcija izvedena na području policijskih uprava Banja Luka, Prijedor i Istočno Sarajevo, dok je Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) asistirala na području Sanskog Mosta i Visokog, prenosi Fena.

Upravo se čita:  "Nemoj da mi diraš mater": Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

“Izvršena su ukupno 23 pretresa na ovim lokacijama. U akciji, koju vodi Uprava za organizovani i teški kriminalitet zajedno sa policijskim upravama i SIPA-om, oduzeto je 95 grama heriona, 1.425 grama marihuane, 23 grama kokaina i 32 grama spida, rekao je Ćulum novinarima u Banjoj Luci.

On je dodao da su sva uhapšena lica od ranije poznata policiji, te da će u narednih 24 časa biti predata Okružnom tužilaštvu u Banjoj Luci .

Upravo se čita:  "Nemoj da mi diraš mater": Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

Načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske Darko Ilić naglasio je da je akcija počela u aprilu na području Banjaluke s ciljem dokazivanja krivičnih djela proizvodnja i promet opojnih droga, gdje distribucija ide od dilera do zavisnika.

“Bazirali smo se na ulično dilanje, ne praveći akcije oduzimanja veće količine droge. U proteklih šest mjeseci imali smo 20 dokumentovanih primopredaja između prodavca i ovisnika”, naveo je Ilić.

Upravo se čita:  "Nemoj da mi diraš mater": Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

On je dodao da je droga u Banju Luku stizala sa područja Sarajeva i Sanskog Mosta.

“Očekujemo da će za veći broj lica Okružno tužilaštvo odrediti mjeru pritvora, što bi sa licima koja se već nalaze u pritvoru nakon akcije `Petrićevac` bio znatan broj onih koji su na ulici direktno vršili distribuciju droge”, rekao je Ilić.

On je najavio da će u narednom periodu aktivnosti biti usmjerene na to da bude otežana dostupnost droge na ulicama Srpske.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Komšije ponovo šopinguju kod nas

Da su se komšije vratile da šopinguju u BiH, potvrđuje podatak da je za prva tri mjeseca ove godine...

Još vijesti za vas