Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Stravične nesreće na bh. cestama: Tijelo vozača tri sata izvlačili iz vozila

Preporučeno

Aleksandar Rajković (39) iz Srbije poginuo je juče popodne kada je kamionom sa cisternom sletio u mjestu Burumac, opština Šamac, a u toj stravičnoj nesreći potpuno je smrskana kabina, pa je spasiocima trebalo gotovo tri sata da izvuku njegovo tijelo!

Stravična tragedija dogodila se i danas ujutru kod Srebrenika, gdje je u podlijetanju pod kamion poginuo vozač pasata Jakov Veselčić (46), inače pripadnik Oružanih snaga BiH, iza kojeg su ostali troje djece i supruga, pišu Nezavisne novine.

Izvor Nezavisnih novina potvrdio je da je Veselčić bio stariji vodnik 1. klase Pete pješadijske brigade u Tuzli.

Upravo se čita:  Nesreća kod Srebrenika: Uništeno vozilo EUFOR-a

Nesreća na putu Šamac – Brčko, u mjestu Burumac, dogodila se u utorak u 13.40, kada je sa puta sletio kamion mercedes, s cisternom punom gasa. Kamion i cisterna, u kojoj je bilo oko 20 tona gasa, prevrnuli su se u kanal pored puta.

Na lice mjesta, pored policajaca, izašli su i pripadnici Vatrogasne jedinice Šamac i Modriča, kao i ekipa Hitne pomoći.

“U 16.30, nakon izvlačenja tijela, doktor mrtvozornik je konstatovao smrt vozača usljed zadobijenih povreda”, rečeno je iz PU Bijeljina.

Upravo se čita:  "Nemoj da mi diraš mater": Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

Od 13.50, zbog bezbjednosti, na snazi je bila potpuna obustava saobraćaja, koji je normalizovan juče od četiri sata ujutru nakon bezbjednog uklanjanja cisterne s plinom.

Nesreća kod Srebrenika

A juče, oko šest časova ujutru, tragedija je zabilježena i u mjestu Ježinac, opština Srebrenik. Tu je došlo do frontalnog sudara. U udesu su učestvovali pasat i kamion skanija. Pripadniku Oružanih snaga, koji je putovao na posao u kasarnu u Tuzlu, nije bilo spasa.

Upravo se čita:  Stravičan slučaj u Zenici: Policiji prijavljeno silovanje 16-godišnjakinje u parku pored škole

“Vozač pasata je smrtno stradao na licu mjesta. Smrt je konstatovao ljekar iz Doma zdravlja Srebrenik. Tijelo je prebačeno u Komemorativni centar u Tuzli i dežurni tužilac je naredio obdukciju”, rekao je Izudin Šarić iz MUP-a TK.

Vatrogasci iz Vatrogasne jedinice Srebrenik izvadili su nastradalog iz automobila. Saobraćaj na ovom dijeli magistralnog puta Tuzla – Orašje bio je obustavljen do okončanja uviđaja. Policija, kako nam je potvrđeno, istražuje uzroke obje tragedije.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Spas od sankcija: Gorica Dodik preduzeće prebacila na supruga

Gorica Dodik, kćerka predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, prebacila je preduzeće „Agro Voće“ na supruga Pavla Ćorovića, saznaje CAPITAL. Ovo...

Još vijesti za vas