Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Prodali imovinu da odu na avanturu života, a onda sve izgubili za 20 minuta

Preporučeno

Mnogo puta čitali ste priče o ljudima koji su prodali sve što su imali i otisnuli se u avanturu života, recimo na put oko svijeta ili plovidbu po morima.

Fotografije su uglavnom bajkovite, a priča nestvarna, pa ste im možda malo i zavidjeli. Kada pročitate priču ovog para sa Floride vjerovatno više nećete. Jer može da se završi i ovako.

Tanner Broadwell (26) i Nikki Walsh (24) prodali su sve što su imali da bi živjeli život na otvorenom moru o čemu su oduvijek maštali. Njihov san trajao je samo 48 sati. Dva dana nakon što su se otisnuli u avanturu života, njihov brod je potonuo u zalivu u Floridi, a Tannera i Nikki spašavale su hitne službe.

Upravo se čita:  Kćerke babu Elvira obradovale umrom: “Hvala ti što si nas naučio kako da živimo”

– Prodao sam sve što sam imao da bih ovo uradio. I sve sam izgubio za 20 minuta – kaže razočarano Tanner.

Na ovaj korak odlučio se sa djevojkom Nikki, a na put su poveli i psa. U početku djelovalo je kao da je sve ide po planu, dok drugog dana putovanja nisu odlučili usidriti brod i prenoćiti. Brod je udario u nešto i voda je počela da nadire u kabinu.

Nikki je bila ta koja je pozvala pomoć. Kako kaže, ruke su joj se tresle, a tokom razgovora vikala je preko telefona.

Upravo se čita:  Kćerke babu Elvira obradovale umrom: “Hvala ti što si nas naučio kako da živimo”

– Znam da sam zvučala kao luda žena. Rekli su da će doći za 40 minuta. Pomislila sam: “To je mnogo vremena” – objašnjava Nikki.

Da sve bude gore bila je noć i gusta magla, piše Daily Mail.

– Bili smo na brodu i bili smo uplašeni. Upravo smo izgubili sve što smo imali. Vidim moje stvari kako plutaju, a ja ne mogu da dohvatim – kaže Nikki.

Nisu imali drugog izbora osim da, zajedno sa psom, skoče sa broda koji tone i u vodi sačekaju pomoć.

Upravo se čita:  Kćerke babu Elvira obradovale umrom: “Hvala ti što si nas naučio kako da živimo”

Nesreće se dešavaju, i to nije ništa neobično, međutim, njihova je vjerovatno posljedica neiskustva. Koliko god zvučalo nevjerovatno, Tanner i Nikki su prodali sve što su imali da bi plovili morem, a prethodno nijedno od njih dvoje nije imalo ni dana iskustva u plovidbi.

Sada ih očekuje trošak od 10.000 dolara da izvuku svoj brod, a nemaju ni osiguranje ni novca. Ostalo im je svega 90 dolara i kako kažu – završili su zauvijek sa sličnim avanturama.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas