Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Detalji brutalnog slučaja u Banjoj Luci: Cinkario prijatelje pa ga oni oteli, odvezli u šumu i pretukli

Preporučeno

A.Š. (30) iz Banje Luke je pritvoren, a traga se za S.R. zbog sumnje da su oteli i pretukli bivšeg prijatelja Đ. O., koji je svjedok protiv njih u jednom krivičnom predmetu.

Kako je potvrđeno u policiji, radi se o istrazi o trgovini drogom i razbojništvima, koju vodi Uprava za organizirani i teški kriminalitet MUP-a RS. Radeći na predmetu, policija je došla do Đ. O., koji je tokom kriminalističke obrade otkucao A.Š. i S.R. i doveo ih u direktnu vezu s određenim dokazima do kojih je policija došla.

Upravo se čita:  Stravičan slučaj u Zenici: Policiji prijavljeno silovanje 16-godišnjakinje u parku pored škole

– Kada su saznali da ih je dojučerašnji drugar cinkario, oni su 1. marta oko 21 sat došli su do kuće Đ. O., u koju su ušli provalivši kroz prozor. Oteli su Đ. O., izveli ga iz kuće i ugurali u automobil. Potom su ga odvezli u jednu šumu kod Banje Luke, gdje su ga brutalno pretukli – otkriva nam izvor blizak istrazi.

Upravo se čita:  Nesreća kod Srebrenika: Uništeno vozilo EUFOR-a

On kaže da su osumnjičeni tokom batinanja tražili od Đ. O. da ujutro ode do advokata i da promijeni izjavu koju je dao protiv njih. Za batinanje svjedoka saznali su i istražitelji, koji su krenuli u potragu za osumnjičenima. A.Š. je ubrzo pronađen, a prilikom hapšenja kod njega je pronađena i određena količina kokaina.

Nakon hapšenja A.Š. je saslušan u Okružnom javnom tužilaštvu u Banjoj Luci zbog sumnje da je počinio krivična djela otmice, nanošenja tjelesnih povreda i neovlaštene proizvodnje i prometa drogom.

Upravo se čita:  "Nemoj da mi diraš mater": Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

Osnovni sud u Banjoj Luci odredio je A.Š. pritvor i on je sproveden u KPZ Banja Luka na Tunjicama.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Nemoj da mi diraš mater”: Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

  Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Jovana Aleksića (25) iz Blatnice kod Teslića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda...

Još vijesti za vas