Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Traži se doživotna kazna za Srbe zbog ubistva Amerikanca na Zakintosu: Mladić nastradao za 11 sekundi

Preporučeno

Za sedam srpskih državljana koji su među devet optuženih za ubistvo Amerikanca, Bakari Hendersona, na Zakintosu, u optužnici se traži kazna doživotnog zatvora.

Kako piše “Politika”, istraga je ustanovila da je mladić umro za 11 sekundi od udaraca nogom u glavu i da jedan od učesnika u krivičnom djelu nije nikada identifikovan.

Prema odluci veća za prekršaje Zakintosa, ta kazna se traži u optužnici na 55 stranica za devetoricu učesnika u tom krivičnom djelu, a šestorici aktera, srpskih mladića, sudiće se za “teško krivično djelo ubistva bez predumišljaja u spokojnom psihičkom stanju”.

Za djelo “direktnog saučesništva u ubistvu bez predumišljaja” će se suditi jednom, a preostaloj dvojici za djelo “pokušaja ubistva”.

Grčki mediji, kako se navodi, i sada kao i u julu 2017, kada se ubistvo u kojem su učestvovala sedmorica Srba dogodilo, ovu vijest objavljuju kao najvažniju, podsjećajući na detalje tragičnog događaja ispred bara u Laganasiju, prenoseći detalje optužnice i zahtjev da se akterima produži pritvor uz konstataciju da je riječ o “jednom od najbrutalnijih ubistava viđenom među mladima”.

Istraga je ustanovila da je jedan od aktera imao i “bokser” na ruci i da je nesrećni mladić nastradao odmah, tačnije za 11 sekundi od jednog udarca u glavu, a u optužnici je podvučeno da su i tada, iako je mladić bio u nesvjesti, nastavili da ga udaraju nesmanjenom žestinom.

“…. Slijede još dva udarca nogom u glavu koje nanosi devetooptuženi i, na kraju, iživljavanje nad već mrtvim tijelom sa dva udarca u glavu završava deseti počinilac koji do sada nije identifikovan. Istraga je ustanovila da je riječ o smeđem mladiću od 20 godina, visine 180 centimetara u bijeloj bluzi i farmerkama koji se na snimku vidi kako zadaje posljednje udarce već mrtvom Bakariju. Sve u svemu, više od 20 udaraca nogom u glavu”, navodi se u optužnici.

Prema zaključku sudija na Zakintosu, “mladi Amerikanac je bio napadnut sa namjerom da bude ubijen”.

Roditelji ubijenog Teksašanina koji je od djetinjstva maštao o tome da otputuje u Grčku, gdje je namjeravao da traga za idejama za svoju modnu kolekciju, najavljuju i da će tražiti i kompenzaciju, a informacija o početku suđenja za sada nema.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sarajevo konačno dobija letove ka jednom od najvećih evropskih gradova

Najveća španska aviokompanija Iberia će letjeti dva charter leta iz Sarajeva za Madrid ovog proljeća. Letovi su 25. maja i...

Još vijesti za vas