Subota, 4 svibnja, 2024

Mapa: Odmor u Hrvatskoj skuplji nego u Španiji

Preporučeno

Britanski portal Business Insider sastavio je listu najpovoljnijih destinacija za predstojeće ljetne odmore.Prema podacima koje je prenio s Travel Supermarketa, internetske stranice specijalizirane za usporedbe cijena putovanja, znatno je povoljnije ljetovati u Turskoj, Španiji, Egiptu, Grčkoj ili Portugalu, nego u Hrvatskoj.Hrvatska je dospjela na listu deset najisplativijih mjesta za odmor, ali je na posljednjem mjestu.

Business Insider je uporedio cijene smještaja između 1. maja i 30. septembra, za sedmodnevni all-inclusive aranžman. Došli su do liste najpovoljnijih, odnosno onih u kojima se tokom sedmodnevnog odmora dobije najviše za najmanje novca.Prema proračunu Business Insidera, odmor u Hrvatskoj košta 726 eura po osobi. Troškovi za sedmodnevni odmor u Dubrovniku ove godine narasli su za 405 posto. Za odmor u Trpnju, u hotelu s tri zvjezdice, treba izdvojiti 334 eura.

Upravo se čita:  Sunčan kraj aprila, temperature blizu 30 stepeni, onda prvomajski obrt u cijeloj Bosni i Hercegovini

Sedmodnevno ljetovanje na Kipru košta 680 eura po osobi, a britanski portal navodi da su na tom otoku cijene pale za 12 posto u odnosu na prošlu godinu. Za jednako dug ljetni odmor u Portugalu treba izdvojiti isti iznos.U Egiptu se može ljetovati već za 592 eura po osobi, a BI preporučuje King Tut Resort sa četiri zvjezdice u Hurgadi na Crvenom moru.

Upravo se čita:  Poznato kad kreće isplata uvećanih penzija u FBiH: Evo koliko sada iznose

Cijene aranžmana na grčkom otoku Kreti pale su za 13 posto u odnosu na prošlu godinu, a za grčko primorje treba izdvojiti 591 euro po osobi.Sedmodnevno ljetovanje u Španiji može se provesti za 574 eura po osobi, a najjeftinije mjesto u toj zemlji je Lloret de Mar.Odmor na Malti košta 552 eura po osobi, a u Maroku sedmodnevni all-inclusive odmor košta 538 eura, s tim da je najpovoljnije u Agadiru, gdje su cijene u odnosu na prošlu godinu pale čak 13 posto.

Upravo se čita:  Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Sedam dana u Turskoj košta, 530 eura po osobi, a Business Insider preporučuje Alanyu i Antalyu, kao i Bodrum, Marmaris i Oludeniz.Bugarska je najjeftinija zemlja za all-inclusive odmor u 2018. godini, gdje se može ljetovati za 525 eura.Crnomorske pješčane plaže su pravi hit, a u hotelu Diamond sedmodnevni aranžman košta najmanje 261 euro po osobi.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Unuk Josipa Broza Tita pisao molbu zemljama Pokreta nesvrstanih da ne glasaju za rezoluciju o Srebrenici

Unuk Josipa Broza Tita, Joška Broz, izjavio je na televiziji Pink da je pisao zemljama Pokreta nesvrstanih da ne...

Još vijesti za vas