Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

MUP o stravičnom zločinu u Konjicu, u toku opsežna potraga za ubicom

Preporučeno

G. E. se nalazi u bjekstvu i za njim intenzivno tragaju djelatnici policije PU Konjic

U mjestu Podorašac u Konjicu jučer se dogodio stravičan zločin u kojem je hladnim oružjem ubijena osoba inicijala S. S. (1980.).

Kako je saopćeno iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, u 07:35 sati Policijskoj upravi Konjic se obratio dežurni djelatnik Opće bolnice Konjic te obavijestio da je kod njih dovezeno beživotno tijelo S. S.(1980.) iz mjesta Podorašac, djelatnik u TR “Ram-prom” u ovom konjičkom mjestu i da se sumnja na nasilnu smrt.

Upravo se čita:  "Nemoj da mi diraš mater": Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

“Odmah su na mjesto događaja izašli djelatnici policije, te je izvršen očevid. Poduzete su sve potrebne mjere i radnje, te se ubrzo došlo do informacija o osumnjičenom za gore navedeno kazneno djelo, a radi se o osobi G. E.(1976). G. E. se nalazi u bjekstvu i za njim intenzivno tragaju djelatnici policije PU Konjic, Postrojbe za potporu MUP-a HNK koji poduzimaju potrebne mjere i radnje na pronalasku i hapšenju navedene osobe”, navode iz MUP-a.

Upravo se čita:  Nesreća kod Srebrenika: Uništeno vozilo EUFOR-a

MUP RS će pomoći

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač izjavio je danas da će policija ovog entiteta pomoći kolegama iz Federacije BiH u potrazi za osumnjičenim za ubistvo E.G. ukoliko se on pojavi na teritoriju RS.

– U tom slučaju ćemo pomoći da ta osoba bude locirana, uhapšena, ponovo procesuirana i zatvorena. Riječ je o osobi koja je morala biti pod stalnim nadzorom i kontrolom policije jer se takvi, kao što vidimo, uvijek vraćaju na put svojih zlodjela – rekao je Lukač novinarima u Banjoj Luci.

Upravo se čita:  Stravičan slučaj u Zenici: Policiji prijavljeno silovanje 16-godišnjakinje u parku pored škole

Podsjetimo, E.G. je osumnjičen da je jučer ujutro ubio S.S. u Podorašcu kod Konjica te pobjegao.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Nemoj da mi diraš mater”: Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

  Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Jovana Aleksića (25) iz Blatnice kod Teslića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda...

Još vijesti za vas