Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Antonija Avram i Tomislav Đurić urednički dvojac Dnevnika Nove BH

Preporučeno

Nova BH televizija na pozicije urednika Dnevnika postavlja renomirane televizijske novinare i urednike Antoniju Avram i Tomislava Đurića koji će svojim dugogodišnjim novinarskim kredibilnim radom, odgovorno i profesionalno, koordinirati i predvoditi ambiciozni tim, koji će dati poseban pečat novom Dnevniku Nove BH.

Njihova procjena izbora sadržaja koji će biti u službi gledatelja, analiza i predano istraživanje bit će ključne smjernice za razvoj Dnevnika. Ovom odlukom najmlađa komercijalna televizija nastavlja trasiranje puta u kreiranju najjačeg Informativnog programa koji će uskoro biti predstavljen gledateljima u Bosni i Hercegovini.

Novinarka, urednica i voditeljica Antonija Avram nakon četrnaest godina rada na Federalnoj televiziji, karijeru nastavlja na Novoj BH koja se već etablirala kao najgledanija televizija u državi. Avram je tokom dugogodišnje karijere prošla sve segmente televizijskog novinarstva. Bogatu karijeru u Informativnom programu započela je kao spiker na radiju i televiziji, a nastavila kao voditelj svih dnevnih, a kasnije i sedmičnih dijaloških emisija. Kao novinar i reporter izvještavala je o svim važnijim događajima u zemlji i inostranstvu. Uređivala je dnevne emisije Informativnog programa, vanredne i specijalne programe te centralni Dnevnik.

„Sigurna sam da će Informativni program Nove BH biti osvježenje gledateljima. Tačnost, pouzdanost i vjerodostojnost bit će okosnica našeg rada. Unijet ćemo novu dinamiku u bosanskohercegovački medijski prostor i ponuditi drugu stranu vijesti i izvješća, u kojem je ljudska priča uvijek na prvom mjestu. Sudjelovanje u pokretanju ovako ambicioznog projekta svakako je važan iskorak u mojoj karijeri, a taj izazov sa zadovoljstvom prihvatam“ – izjavila je Antonija Avram, urednica Dnevnika Nove BH.

Tomislav Đurić u svojoj dvadesetsedmogodišnjoj novinarskoj karijeri ima oko hiljadu sedam stotina realiziranih informativnih emisija u udarnom terminu emitiranja, koje je potpisao kao urednik i voditelj. Uređivao je veliki broj specijalnih i vanrednih programa značajnih za BiH (izdanja posvećena izbornom procesu, haška suđenja i komemorativne skupove srebreničkim žrtvama). Radio je kao urednik i voditelj u dnevnom Informativnom programu, a iste funkcije obnašao je i u sedmičnim i periodičnim emisijama. Pripada „staroj gardi“ televizijskih novinara u Bosni i Hercegovini, a zavidno novinarsko iskustvo gradio je na Radio Sarajevu, Radiju Bosne i Hercegovine, TVBiH, TVSA, FTV, BHT1 i Hayat TV sa koje prelazi na Novu BH.

„Sa zadovoljstvom sam prihvatio ponudu urednika Dnevnika sa potpisom neovisnih i vjerodostojnih novinara. Tim je sastavljen od iskusnih profesionalaca s jedne i mladih, motiviranih novinara s druge strane. Zajednička im je radoznalost, upornost, istinoljubivost i spremnost da se radi dobre televizijske priče upute u bilo koji dio Bosne i Hercegovine. Pronašao sam svoje mjesto u stvaranju Redakcije koja djeluje timski, ali i poštuje individualnost svakoga od nas ponaosob. Kreiramo Informativni program za novo doba. Složenost političkog ambijenta jeste profesionalna poteškoća, ali sam uvjeren da u rukama imamo pouzdanu pobjedničku strategiju. Reći ćemo istinu, bez obzira da li se nekome dopada ili ne. Nemamo omiljene političare, ali za njih imamo omiljeno pitanje – ‘Šta ste učinili za svoje sugrađane?’ Na raspolaganju nam je sva potrebna tehnička podrška da budemo dinamični i inovativni. Vjerujem da ćemo vrlo brzo i gledatelje uvjeriti u kvalitet našeg Informativnog programa“ – rekao je urednik Dnevnika Nove BH Tomislav Đurić.

Nova BH televizija će uskoro svojim gledateljima predstaviti novi Informativni program koji će okupiti vrhunske profesionalce, kako ispred tako i iza kamera, i čiji će glavni atributi počivati na osnovnim postulatima novinarske profesije. Neovisnim, vjerodostojnim, pouzdanim, dinamičnim i inovativnim izvještavanjem Nova BH želi svojim gledateljima omogućiti objektivne i tačne informacije što će u konačnici utjecati na njihov kvalitetniji način života.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas