Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

BiH danas dobila još jedan grad

Preporučeno

Odluka je usvojena jednoglasno sa 25 glasova ZA

Općina Čapljina postala je i službeno Grad Čapljina! Odluku su danas na sjednici Općinskog vijeća usvojili vijećnici, tako da je Čapljina od danas i službeno grad.

Odluka je usvojena jednoglasno sa 25 glasova ZA – odnosno za odluku o proglašenju Čapljine gradom bili su svi vijećnici.

Upravo se čita:  Poznato kad kreće isplata uvećanih penzija u FBiH: Evo koliko sada iznose

Načelnik općine postaje gradonačelnik, a Općinsko vijeće sada je Gradsko vijeće. Naziv grada je Grad Čapljina, a sjedište Grada je u Čapljini, Trg kralja Tomislava.

Grad je pravni slijednik Općine Čapljina i ima Ustavom i Zakonom određene mjerodavnosti Grada. Grad preuzima mjerodavnosti, prava i obveze i imovinu Općine Čapljina.

Vijećnici u vijeću Općine Čapljina izabrani na lokalnim izborima 2016. godine i radna tijela Općinskog vijeća, nastavljaju s radom kao vijećnici u Gradskom vijeću i radna tijela Gradskog vijeća sa mjerodavnostima utvrđenim Statutom, Poslovnikom i ovom odlukom, sve do okončanja narednih lokalnih izbora, sukladno zakonu.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Nemoj da mi diraš mater”: Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

  Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Jovana Aleksića (25) iz Blatnice kod Teslića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda...

Još vijesti za vas