Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

Softver sarajevske kompanije za kontrolu saobraćaja u najdužim tunelima u BiH, Srbiji i CG

Preporučeno

Bosanskohercegovačka kompanija „BS Telecom Solutions“ uspješno je okončala realizaciju infrastrukturnog projekta u Crnoj Gori vrijednosti preko 1,5 milion KM. Radi se o ugradnji saobraćajnih informacionih sistema i softvera za upravljanje i kontrolu saobraćaja u tunelima Sozine i Raš.

Tunel Sozine, inače, najduži je drumski tunel u Crnoj Gori ukupne dužine 4.200 metara, te je realizacijom ovog posla sarajevska kompanija vlastitim softverima za upravljanje i nadzor saobraćajem opremila najduže drumske tunele u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori.

Upravo se čita:  Racije u call centrima u BiH: Razbijena mreža koja je prevarila hiljade ljudi

„Uistinu smo ponosni zbog činjenice da smo vlastite proizvode, koji su rezultat pameti i stručnosti bosanskohercegovačkih inžinjera uspješno ugradili u najduže tunele u ove tri zemlje, a to su 1. mart u BiH, tunel Manajle u Srbiji i sada Sozine u Crnoj Gori. Ovo je potvrda da smo uistinu regionalni lider kada je u pitanju tržište pametnih transportnih sistema (ITS), te da je naš “BS Husky” softver jedan od najkonkurentnijih i najkvalitetnijih proizvoda u ovoj oblasti“, rekao je Mirza Varatanović, direktor BS Teleocom Solutions.

Upravo se čita:  Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Izvršni direktor kompanije Monteput Jonuz Mujević koja upravlja tunelima Sozine i Raš ističe da su jako zadovoljni kvalitetom urađenih poslova, te da je nakon ugradnje nove opreme ovaj tunel jedan od najmodernijih u široj regiji.

„Raniji sistem upravljanja i nadzora bio je zastario i ima li smo dosta problema tokom održavanja takvog sistema. Sa novim sistemom kojeg smo pustili u rad zaista smo podigli prije svega sigurnost svih učesnika u saobraćaju i postavili standarde za sve buduće slične poslove koji nas očekuju u toku gradnje našeg prvog autoputa čiji dio će postati i tunel Sozine“, rekao je Jonuz Mujević.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Influenserica iz Njemačke sa 230.000 pratitelja ukrala odjeću u vrijednosti 1.700 eura

T. S. (22), influencerica iz Stuttgarta, koju na Instagramu prati oko 230.000 pratitelja, iz trgovine u outletu u Metzingenu...

Još vijesti za vas