Nedjelja, 5 svibnja, 2024

I narednih biće veoma toplo: Saznajte kad stižu prvi minusi u BiH!

Preporučeno

Danas je provladavalo sunčnano i toplo vrijeme u Bosni i Hercegovini.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, stanovnici Bosne i Hercegovine u lijepom vremenu uživat će do kraja tekuće i u većem dijelu naredne sedmice.

Tokom većeg dijela sljedeće sedmice ne očekuje se bitnija promjena vremenskih prilika. Jutra će biti nešto svježija, naručito u centralnoj Bosni i u planinskim područjima, saopćili su meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Upravo se čita:  Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Isto tako, prema najavama meteorologa AccuWeathera, razdoblje do kraja oktobra u dijelu Bosne i Hercegovini bit će među najtoplijima u historiji mjerenja u ovom dijelu jeseni!

AccuWeather: Od narednog četvrtka zahlađenje

Do kraja sedmice u većem dijelu Bosne i Hercegovine bit će iznad 20 stepeni. U srijedu i četvrtak se pa i do kraja vikenda očekuju temperature oko 23 stepena, a već naredne sedmice doći će do pogoršanja vremena i temperature će se polako spustiti.

Upravo se čita:  Objavljena prognoza do 16. maja: Uživajte u toplom vikendu, stiže novo zahlađenje

Tako bi, na primjer, Sarajlije već sljedećeg četvrtka, za razliku od ove sedmice kada su šetali u kratkim rukavima, mogli odjenuti kapute i zimsku odjeću.

Leda na automobilima neće biti, ali će temperatura za sedam dana sa plus 23 doći na nulu.

Prema prognozi meteorologa AccuWeathera prvi jutarnji minus u Bosni i Hercegovini u narednom mjesecu se očekuje 6. novembra.

Upravo se čita:  Racije u call centrima u BiH: Razbijena mreža koja je prevarila hiljade ljudi

Za kraj novembra, 28. i 29., prema prognozi past će prvi snijeg kada se očekuju i malo veći minusi ujutro i tokom dana.

U tom periodu više od sedam dana temperatura neće prelaziti tri stepena, a jutra će biti hladna.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Maršom mira obilježena godišnjica progona više od 20.000 Bošnjaka i Hrvata iz Doboja

Neformalna grupa građana „Putevima spasa i slobode Doboj“, s ciljem njegovanja sjećanja na dane progona i stradanja nesrpskog stanovništva...

Još vijesti za vas