Srijeda, 1 svibnja, 2024

Za posao u Minhenu stiglo 700 prijava iz Bosne i Hercegovine

Preporučeno

Građani iz BiH odlaze zbog boljeg standarda, političke i ekonomske nesigurnosti, a plata je najmanje važna.

Da je interes naših ljudi za odlazak u inostranstvo veliki, pokazuje i primjer minhenskog aerodroma koji je u saradnji sa Agencijom za posredovanje pri zapošljavanju Posao.ba organizovao Dane otvorenih vrata te u samo dva dana prikupio preko 700 prijava zainteresiranih kandidata.

– Svjesni smo migracija i potrebe naših građana za zaposlenjem koje će im biti po mjeri. Događaj koji smo organizovali zajedno sa odgovornima za zapošljavanje na aerodromu u Minhenu dokaz je da građani žele raditi uz dobre uvjete. Žele pouzdanog poslodavca i posao koji im daje sigurnost. Ovo je ujedno apel i na ostale poslodavce da se probude i uvaže stvarne potrebe svojih uposlenika, kažu iz Agencije za posredovanje pri zapošljavanju Posao.ba za Buku.

Upravo se čita:  Nova velika policijska akcija u BiH, zaplijenjeno devet kilograma droge

Aerodrom Minhen jedan je od najuspješnijih aerodroma na svijetu, a zapošljava preko 9.600 zaposlenika.

Njegova podružnica AeroGround Flughafen München GmbH vodeća je kompanija za pružanje usluga prizemnog rukovanja na minhenskom aerodromu i osigurava nesmetano rukovanje do 500 letova svakog dana. Kompanija je u porastu te traži motivirane i predane kolege koji uživaju raditi u dinamičnom i jedinstvenom radnom okruženju.

Upravo se čita:  Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Rezultati istraživanja koje je uradio Posao.ba ukazuju da je 75 posto bosanskohercegovačkih građana spremno otići van Bosne i Hercegovine, a da su bolje plate na posljednjem mjestu razloga za odlazak.

Građani iz BiH odlaze zbog boljeg standarda, političke i ekonomske nesigurnosti, a plata je najmanje važna.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas