Utorak, 30 travnja, 2024

Bosanci i Hercegovci iz cijele Austrije družili se sa Nenom Murićem, Milanom Pavlovićem i Eminom Tufo

Preporučeno

Neno Murić nema vremena za odmor. Nakon što je objavio singl “Trag” sa članovima svog benda spakovao je instrumente i krenuo put Austrije, gdje je u petak i subotu nastupio u Salzburgu i Grazu.

Pored Murića nastupila je i Emina Tufo, dok je glumac i humorista Milan Pavlović bio voditelj i moderator programa. Nastupi Nene Murića u Austriji održani su u sklopu projekta Bosna International Forum, na čijem čelu se nalazi predsjednik Hasib Hadžić. Zahvaljujući naporu njegovog tima konačno je uspostavljen Registrator i Servis za dijasporu Bosne i Hercegovine.

Upravo se čita:  Paparaco! Haris nakon razvoda promijenio imidž: Više ne nosi šešir! Pjevač kao mladić

Servis za dijasporu podrazumijeva memorandume o saradnji sa lokalnim zajednicama širom zemlje i NVO sektorom, koji će na lokalnim nivoima biti na raspolaganju za sve potrebe dijaspore, a kroz sami projekat uspostavljeni su i sektor za pravna pitanja, ekonomsko-projektantski sektor, administrativni i IT sektor.

Bosanci i Hercegovci su pokazali veliki interes za projekat tokom vikenda, a među posjetiocima događaja su bili bh. ambasador u Austriji Kemal Kozarić, uspješni biznismen iz oblasti nekretnina i osiguranja Hurem Avdić, direktor i vlasnik VivaColor Samir Heralić i brojni drugi uspješni Bosanci i Hercegovci.

Upravo se čita:  Paparaco! Haris nakon razvoda promijenio imidž: Više ne nosi šešir! Pjevač kao mladić

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Od sutra se očekuje povećana frekvencija saobraćaja i gužve na granicama

Jutros se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća uz povoljne vremenske uslove i slabiju frekvenciju saobraćaja. Sutra, posljednjeg dana...

Još vijesti za vas