Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Novopečena ambasadorica BiH u Češkoj: Martina Mlinarević poručila da će od ambasadorske plate za Srebrenicu mjesečno izdvajati 100 KM

Preporučeno

Novopečena ambasadorica BiH u Češkoj je ovlastila banku da počev od danas, 11. februara 2020. godine, jednom mjesečno, do opoziva sa njenog računa vrši redovan prenos sredstava u iznosu od 100 KM na račun korisnika trajnog naloga, odnosno Ministarstva finansija i trezora, odakle će ta sredstva dalje biti proslijeđena MC Srebrenica-Potočari.

Ambasadorica BiH u Češkoj Republici Martina Mlinarević odlučila je finansijski pomoći rad Memorijalnog centra (MC) Srebrenica-Potočari.

Upravo se čita:  Zbog nesposobnosti političara BiH bi mogla ostati bez dvije milijarde KM

“Od svoje buduće plaće odlučila sam da se trajnim nalogom sredstva s iste, svakog mjeseca do kraja mog mandata, skidaju za tri meni neizmjerno važne ustanove/udruženja i oboljelu djecu. Prva od njih – MC Srebrenica”, obznanila je Mlinarević na svom Facebook profilu.

Ovlastila je banku da počev od danas, 11. februara 2020. godine, jednom mjesečno, do opoziva sa njenog računa vrši redovan prenos sredstava u iznosu od 100 KM na račun korisnika trajnog naloga, odnosno Ministarstva finansija i trezora, odakle će ta sredstva dalje biti proslijeđena MC Srebrenica-Potočari.

Upravo se čita:  Struja neće poskupjeti! FERK odbio dati saglasnost Elektroprivredi BiH za korekciju cijene

“Obavijest je otvorena iz razloga jer se obraćam građanima moje zemlje koji plaćaju moj rad u inozemstvu. Moj rad prema istima bit će transparentan i otvoren od prvog dana, kako sam i najavila. Ovo ne smatram ličnim dobrim djelom, nego novcem građana moje zemlje i aktom poticaja za druge. Disclaimer je ovdje za one što između ušiju baštine samo pustu livadu, naravno”, napisala je Mlinarević.

Upravo se čita:  Bećirović se oglasio iz Egipta, slijede razgovori sa državnim vrhom

Za sada nije poznato koje će još dvije ustanove/udruženja, osim MC Srebrenica-Potočari, ova književnica finansijski pomagati.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas