Nedjelja, 26 svibnja, 2024

Oglasili se iz “Moje apoteke”: „Ovo je istina o poskupljenju medicinskih maski i zdravstvenom stanju vlasnika apoteka“

Preporučeno

– Zbog raznih neistinitih navoda koji su se ovih dana pojavili na društvenim mrežama i putem nekoliko medija, smatramo da je bilo neophodno upoznati javnost sa činjenicama, kako bi se trenutna situacija prestala zloupotrebljavati protiv gdina Kujundžića lično, kao i protiv zdravstvene ustanove čiji je vlasnik. Ukoliko se klevete i lažni navodi budu i dalje plasirali u javnost, bićemo primorani da podnesemo krivičnu prijavu, te da istinitost istih dokazujemo na sudu – poručuju iz ZU “Moja apoteka”.

U posljednjih nekoliko dana pojavile su se brojne informacije o ZU „Moja apoteka“ u vezi sa poskupljenjem usluga i medicinskih maski, ali i zdravstvenog stanja vlasnika ovog lanca apoteka Strahinje Kujundžića.

Tim povodom su se oglasili iz „Moje apoteke“, a njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

– Zdravstvena ustanova MOJA apoteka je u posljednjih nekoliko dana izložena raznim spekulacijama i klevetama u vezi sa poskupljenjem usluga i medicinskih maski. Stoga osjećamo potrebu i imamo moralnu dužnost prema našim vjernim kupcima, pacijentima, kolegama, poslovnim saradnicima i svima ostalima da iznesemo vjerodostojne činjenice u vezi sa tim, kao i jedine istinite navode kada je u pitanju zdravstveno stanje gdin-a Kujundžića, vlasnika ZU Moja apoteka.

Upravo se čita:  U "grad milionera" u BiH sletjelo 17 njemačkih bogataša

Prateći situaciju u svijetu i regionu, ZU MOJA apoteka obezbijedila je višestruke količine medicinskih maski i prije pojave korona virusa u Republici Srpskoj. Međutim, novonastalom situacijom rasprodate su sve količine u nenadano brzom roku, a u skladu sa nabavnim cijenama ranije pomenutih zaliha.

Bitno je istaći da je situacija sa nestašicom maski nešto što je zadesilo čitav region, te da su se kasnije “sporne” cijene formirale u skladu sa ulaznim cijenama dobavljača. Kao potvrdu za ovu tvrdnju posjedujemo zapisnike tržišne inspekcije koja je obišla mnoge naše poslovne jedinice u više gradova i opština, te utvrdila da su cijene ispravno kreirane.

Upravo se čita:  Prije nekoliko dana FUP spriječio još jedno samoubistvo maloljetnice: "Bojim se da nećemo biti uvijek uspješni"

Takođe, ovim putem saopštavamo da je gdin-u Strahinji Kujundžiću, vlasniku ZU MOJA apoteka, početkom prošle sedmice, nažalost utvrđena pozitivnost na virus korona, te da se trenutno nalazi u kućnoj izolaciji, dobrog zdravstvenog stanja.

Istina je da se gdin Kujundžić u četvrtak 5. marta vratio sa godišnjeg odmora iz inostranstva, kada uredbe o obaveznoj izolaciji nisu bile donesene. Međutim, nakon javljanja prvih simptoma prehlade i činjenicom da je doputovao iz EU, savjesno se javio nadležnim institucijama gdje se podvrgao testiranju, nakon čega mu je određen karantin i utvrđen COVID-19. Sve osobe i poslovni saradnici sa kojima je bio u kontaktu, od povratka sa puta do pojave prvih simptoma, obaviješteni su, te se trenutno nalaze u izolaciji (shodno propisima), dobro se osjećaju i nemaju simptome virusa.

Upravo se čita:  Godišnjica masakra na Tuzlanskoj kapiji: Jednom granatom ugašen 71 mladi život

Zbog raznih neistinitih navoda koji su se ovih dana pojavili na društvenim mrežama i putem nekoliko medija, smatramo da je bilo neophodno upoznati javnost sa činjenicama, kako bi se trenutna situacija prestala zloupotrebljavati protiv gdina Kujundžića lično, kao i protiv zdravstvene ustanove čiji je vlasnik. Ukoliko se klevete i lažni navodi budu i dalje plasirali u javnost, bićemo primorani da podnesemo krivičnu prijavu, te da istinitost istih dokazujemo na sudu.

Smatramo i vjerujemo da ćemo zajedničkim snagama, poštujući zakone i odredbe Vlade RS i Štaba za krizne situacije uspješno prevazići proglašenu vanrednu situaciju i spriječiti širenje virusa korona u našoj zajednici.

Kao i do sada, bićemo na usluzi naših građana i truditi se da u potpunosti odgovorimo njihovim potrebama i zadacima koje nalaže naša struka, te profesionalna i lična odgovornost – saopšteno je iz ZU „Moja apoteka“.

Izdvajamo

Izdvajamo

Klanjana dženaza preminuloj porodilji Elviri : Tek rođeni sin dobio ime Elvir, po svojoj majci

Elviri Huskanović (29), porodilji koja je preminula nakon urednog poroda na putu za UKC Tuzla, danas je na Centralnom...

Još vijesti za vas