Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Zbog kršenja mjera zatvoreno 12 ugostiteljskih objekata i izrečene kazne od 80.000 KM

Autor:Anadolija

Preporučeno

BANJALUKA – U okviru provođenja preventivnih mjera zaštite od epidemije, do sada je izvršeno preko 33.300 inspekcijskih kontrola u kojima su izrečene kazne u iznosu od 496.000 KM, dok je za 48 objekta izrečena mjera privremene zabrane rada.

Zbog kršenja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama, inspekcijski organi Republike Srpske su protekle sedmice u okviru pojačanog nadzora za vrijeme praznika, uključujući i dane vikenda, subjektima izrekli kazne u iznosu od 80.000 KM, dok je za 12 ugostiteljskih objekata izrečena i mjera privremene zabrane rada, prenosi agencija Anadolija.

Upravo se čita:  Nova velika policijska akcija u BiH, zaplijenjeno devet kilograma droge

“Republički inspektori su u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave protekle sedmice izvršili 3.230 inspekcijskih kontrola i u 60 slučajeva subjekti su zatečeni u prekršaju”, saopšteno je iz Inspektorata RS-a.

Utvrđene nepravilnosti odnosile su se na propuste u organizaciji radnog prostora, kršenje radnog vremena utvrđenog zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije i veći broj lica koja za jednim stolom, suprotno preporukama Instituta za javno zdravstvo RS-a.

Upravo se čita:  Sunčan kraj aprila, temperature blizu 30 stepeni, onda prvomajski obrt u cijeloj Bosni i Hercegovini

“Za potrebe vršenja pojačanog nadzora u novogodišnjoj noći i u toku proteklog vikenda, Inspektorat RS formirao je 130 timova koji su radili u smjenama, a u punom kapacitetu angažovani su republički inspektori iz svih 13 inspekcijskih sektora”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su u skladu sa već uspostavljenom saradnjom sa Ministarstvom unutrašnjih poslova RS, podršku inspektorima na terenu pružali i pripadnici policije, što je inspektorima omogućilo nesmetano vršenje službenih radnji.

U okviru provođenja preventivnih mjera zaštite od epidemije, do sada je izvršeno preko 33.300 inspekcijskih kontrola u kojima su izrečene kazne u iznosu od 496.000 KM, dok je za 48 objekta izrečena mjera privremene zabrane rada.

Upravo se čita:  Pogledajte kako izgleda vježba Oružanih snaga BiH sa američkim vojnicima

“Nadležni kontrolni organi će i u narednim danima nastaviti sa pojačanim kontrolama na terenu. Pozivamo privredne subjekte i građane da i dalje ostanu odgovorni i dosljedni u poštovanju preventivnih mjera i na taj način daju svoj doprinos u borbi protiv virusa korona”, saopšteno je iz Inspektorata RS-a.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas