Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Konaković o izbornim nepravilnostima u Mostaru: Važno je ko broji glasove, a ne ko glasa

Preporučeno

– Ako se prebroje sve kutije u Mostaru, pokazat će se koliko je tačna krilatica da je važno ko broji, a ne ko glasa – napisao je Konaković.

Elmedin Dino Konaković, predsjednik Naroda i pravde, oglasio se na svom Twitteru nalogu nakon što su se pojavile informacije o izbornim nepravilnostima u Mostaru koje su se ustanovile poslije ponovnog brojanja glasova na nekoliko biračkih mjesta.

Upravo se čita:  Slobodan Šoja: Iza Rezolucije o Srebrenici ne stoji Lagumdžija, nego je ovo odgovor velikih sila na Dodikovu retoriku

– Ako se prebroje sve kutije u Mostaru, pokazat će se koliko je tačna krilatica da je važno ko broji, a ne ko glasa. Najbolji dokaz od svih do sada o tome kako vlast provodi izbore jeste ovaj u Mostaru. Kradu druge, a kradu i unutar svojih kandidata, napisao je Konaković na navedenoj društvenoj mreži.

Reakcije su uslijedile nakon što su u Mostaru ustanovljene određene nepravilnosti koje su za rezultat imale povećanje broja glasova za Stranku demokratske akcije. Stranke okupljene oko Bh. bloka su postavile pitanje regularnosti izbornog procesa, a i Zijat Mušić, član Glavnog odbora SDA u Mostaru, ogradio se od mogućih malverzacija.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sarajevo konačno dobija letove ka jednom od najvećih evropskih gradova

Najveća španska aviokompanija Iberia će letjeti dva charter leta iz Sarajeva za Madrid ovog proljeća. Letovi su 25. maja i...

Još vijesti za vas