Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Dodikov savjetnik otkrio kakva panika trenutno vlada u manjem bh. entitetu: “Ujedinjuju se snage koje smatraju da Republika Srpska ne treba postojati”

Preporučeno

– Očigledno je da je pred Republikom Srpskom novi talas pritisaka i da se nalazimo u periodu kad se ujedinjuju sve one snage koje smatraju da Republika Srpska ne treba da postoji, kaže za ruski “Sputnjik” Radovan Kovačević, savjetnik Milorada Dodika za unutrašnja politička pitanja i portparol SNSD-a.

Republika Srpska je, kaže Kovačević, “međunarodno potvrđena međunarodnim mirovnim sporazuma 1995. godine u Dejtonu”.

Upravo se čita:  Zaharova: Rusija zahtijeva od autora Rezolucije o Srebrenici da povuče dokument

– Dakle, ustavna struktura BiH, samim tim i status Srpske, može se mijenjati isključivo dogovorom suverenih faktora u BiH – Republike Srpske, Federacije i tri konstitutivna naroda, ili novim dogovorom na međunarodnom nivou”, rekao je Kovačević.

Kovačević kaže da je i u američkom Kongresu bilo riječi o planu za ukidanje RS, i da su ljudi koji su o tome govorili kao o planu Bidenove administracije bošnjački lobisti, koji su, kako kaže, na platnom spisku bošnjačkog političkog Sarajeva.

Upravo se čita:  Pogled iz RS: "Debakl Dodika, ovo je bilo gore nego kad ga je ponizio Bakir"

– Ipak, vjerujemo da SAD neće imati Zapadni Balkan kao jedan od prioriteta u narednom periodu, pa ni BiH. Da li će se baviti pojačano BiH – sigurno hoće. Ali da će baš biti spremni da se vojno angažuju, za to ne postoji nikakav razlog – rekao je Kovačević.

Kovačević takođe kaže da RS ni na koji način ne krši zakon niti Ustav BiH, već je, kako on kaže, “zaštitnik dejtonske mirovne strukture u BiH”.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Žena ostala bez 576.780 KM nakon što je prevarena na stranici za upoznavanje

Sedamdesetdevetogodišnja žena iz Dablina ostala je bez svoje ušteđevine od 250.000 funti (576.780 KM) nakon što je prevario muškarac...

Još vijesti za vas