Petak, 3 svibnja, 2024

Reakcija grupe ‘Pravda za Dženana Memića’: Ovo je tek početak, odustati nećemo!

Preporučeno

Facebook grupa “Pravda za Dženana Memića” oglasila se danas povodom hapšenja vezanih za slučaj ubistva Dženana Memića porukom: “A rekli smo vam, odustati nećemo, ovo je tek početak”.

Podsjećamo, po nalogu Tužilaštva BiH na području Kantona Sarajevo se vrše pretresi u okviru predmeta za organizirani kriminal i ometanje istrage stradanja Dženana Memića u mjesecu februaru 2016. godine

Upravo se čita:  Mladić koji je pao s konja se probudio iz kome

Kako je za Patriju potvrđeno do sada su uhapšene dvije osobe kojima se na teret stavljaju krivična djela organizovanog kriminala u vezi sa zloupotrebom položaja.

Po nalogu tužitelja Tužilaštva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na dvije lokacije na području Kantona Sarajevo vrše pretrese s ciljem prikupljanja dokaza.

“Aktivnosti se vrše u okviru predmeta na kojem Tužilaštvo BiH radi duži period, a odnosi se na krivična djela organiziranog kriminala u vezi s ometanjem istrage i prikrivanja dokaza o stradanju Dženana Memića u mjesecu februaru 2016. godine”, saopćeno je iz državnog tužilaštva.

Upravo se čita:  Kako "operiraju" lopovi na Bjelavama: Munjevita reakcija MUP-a KS, kradljivci "pali" u ruke policije

Kako Patria saznaje pretres se vrši u kući Zije Mutapa, oca Alise Mutap koja je u noći 8. februara 2016. godine bila u društvu sa Dženanom Memićem kada je zadobio povrede od kojih je preminuo 15. februara. A pretresa se i kuća Hasan Dupovca, uposlenika Uprave policije MUP KS. Dupovac je 2016. godine bio šef Odsjeka za saobraćaj MUP KS.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Alijana 21 godinu iščekuje Enesa: “Izašla sam po brata, nestao je misterizono i nikad nije došao”

Alijana Kaharević već 21 godinu iščekuje svog brata Enesa. Te 2003. godine je nestao i nikad ga nisu pronašli. Ističe...

Još vijesti za vas