Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Emina Ganić: Kao Bošnjakinja, Sandžaklijka, muslimanka i politlčki obrazovena žena, nadam se da će Bosanke poput moje vjenčane kume Ivane Marić zastupati moj glas

Preporučeno

U odbranu Ivane Marić, svoje vjenčane kume, javno je stala i Emina Ganić koja se tim povodom oglasila na svom Twitter profilu

I dalje se vode polemike i sijevaju varnice zbog izjave o Bošnjacima, kojom je politička analitičarka Ivana Marić, kako sama kaže, nespretno ih okarakterisala kao “izmišljen narod”, a koja se u medijima pojavila nakon što je istaknuta mogućnost njene kandidature za dogradonačelnicu Sarajeva.

I dok traje vijećanje o kandidaturi, a Ivana Marić pokušava da pojasni i ublaži posljedice riječi koje su otišle u eter, mnogo je među Bošnjacima i onih koji sve posmatraju drugačije i koje njena izjava nije uvrijedila.

Upravo se čita:  Influenserica Adna Helić se oglasila nakon izlaska iz pritvora, evo šta je poručila

U nedavnoj kolumni za agenciju Patria, dr. Kemal Dizdarević otvoreno je podržao mogućnost kandidature Ivane Marić za gradonačelnicu bh. prijestolnice, rezimirajući:

– Upravo takvi, koji misle i otvoreno izriču, pri tome ne vrijeđaju niti verbalno bombarduju, već samo slobodno govore i to na način koji se može, a ponekad i treba, drugačije shvatiti, neophodni su Bosni i Sarajevu. To što se Marićka nespretno izrazila, da su nam ime Bošnjak dali da bi, mi, imali nešto osim imena Musliman, ne vidim kao atak na naš identitet.

Upravo se čita:  Influenserica Adna Helić se oglasila nakon izlaska iz pritvora, evo šta je poručila

U odbranu Ivane Marić, svoje vjenčane kume, javno je stala i Emina Ganić koja se tim povodom oglasila na svom Twitter profilu:

– Kao Bošnjakinja, Sandžaklijka, muslimanka i – dozvolite iskrenost oslobođenu pretenzije skromnosti – obrazovana i politički osvještena žena, želim da izrazim svoju iskrenu nadu da ce Bosanke poput moje vjenčane kume Ivane Marić jednoga dana zastupati moj glas… I moju viziju ove zemlje u njenim rukovodećim tijelima.

Upravo se čita:  Influenserica Adna Helić se oglasila nakon izlaska iz pritvora, evo šta je poručila

Sigurno ima mjesta za polemiku o njenim (mnogobrojim) izjavama, ali greške su divna stvar za diskusiju, nasuprot namjerne insolencije, korupcije i inkompetencije na koju ljudi poput nje tako hrabro ukazuju – poručila je Emina Ganić putem Twittera.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas