Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Diplomatska ofanziva EU i SAD: Eichhorst i Palmer dolaze u BiH, na stolu izborna reforma

Autor:Fena

Preporučeno

Direktorica Eichhorst i zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a Palmer će se u okviru posjete sastati s Interresornom radnom grupom zaduženom za ustavnu i izbornu reformu, članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, te predstavnicima političkih stranaka na državnom nivou kao i sa opozicijom

Izvršna direktorica za zapadnu Evropu, zapadni Balkan, Tursku i Veliku Britaniju pri Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angelina Eichhorst posjetit će Bosnu i Hercegovinu od 3. do 5. jula, zajedno sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD-a/specijalnim predstavnikom Matthewom Palmerom, u okviru kontinuiranih zajedničkih napora EU i SAD-a u Bosni i Hercegovini.

Upravo se čita:  Pogledajte kako izgleda vježba Oružanih snaga BiH sa američkim vojnicima

Zajednička posjeta će se prvenstveno fokusirati na ustavnu i izbornu reformu, koja je potrebna za odlučan iskorak Bosne i Hercegovine na putu zemlje ka EU.

Direktorica Eichhorst i zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a Palmer će se u okviru posjete sastati s Interresornom radnom grupom zaduženom za ustavnu i izbornu reformu, članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, te predstavnicima političkih stranaka na državnom nivou kao i sa opozicijom, najavljeno je iz Odjela za komunikacije EU u BiH.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas