Utorak, 7 svibnja, 2024

Ustavni sud BiH odbacio apelaciju koju je uputio Milorad Dodik

Preporučeno

U svom zahtjevu Milorad Dodik nije sporio izgled i oblik zastave, niti bilo koju odredbu Zakona o zastavi, već su mu sporne procedure prilikom donošenja izmjena i dopuna Zakona o zastavi iz 2004. godine, kada su one usvojene bez potvrde Predsjedništva BiH.

Ustavni sud BiH utvrdio je da je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o zastavi BiH, koji je svojom apelacijom osporio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik , u saglasnosti sa Ustavom BiH.

Upravo se čita:  Slobodan Šoja: Iza Rezolucije o Srebrenici ne stoji Lagumdžija, nego je ovo odgovor velikih sila na Dodikovu retoriku

Podsjećamo, Dodik je 7. novembra 2019. godine podnio apelaciju Ustavnom sudu BiH sa zahtjevom za ocjenu ustavnosti Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zastavi BiH.

Naime, u svom zahtjevu Dodik ne spori izgled i oblik zastave, niti bilo koju odredbu Zakona o zastavi, već su mu sporne procedure prilikom donošenja izmjena i dopuna Zakona o zastavi iz 2004. godine, kada su one usvojene bez potvrde Predsjedništva BiH.

Upravo se čita:  Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Međutim iz Ustavnog suda su nam odgovorili da je osporeni Zakon upravo u saglasnosti sa tim članom.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Vedrana Rudan ima rak: “Tisuću puta sam zamišljala ovaj trenutak”

Hrvatska spisateljica Vedrana Rudan otkrila je u ponedjeljak da boluje od raka. U tekstu koji je objavila na svom...

Još vijesti za vas