Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Njemačka priznala da lobira: Uvodi li EU sankcije Miloradu Dodiku?

Autor:Reuters

Preporučeno

“Napori za otcjepljenje su neprihvatljivi, a to također znači – a ja sam ovdje lobirala za to – da se postojeći režim sankcija sada koristi i protiv gospodina Dodika”, rekla je njemačka ministrica vanjskih poslova

Nova njemačka vlada pozvala je u ponedjeljak Evropsku uniju da uvede sankcije članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lideru SNSD-a Miloradu Dodiku, koji ima za cilj da svoju “autonomnu Republiku Srpsku povuče iz Oružanih snaga, pravosuđa i poreskog sistema BiH”, piše Reuters.

Upravo se čita:  Državljani BiH u Njemačkoj ukrali bicikle vrijedne 120.000 eura: Uhvaćeni su, policija objavila kako su "radili"

“Napori za otcjepljenje su neprihvatljivi, a to također znači – a ja sam ovdje lobirala za to – da se postojeći režim sankcija sada koristi i protiv gospodina Dodika”, rekla je njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock novinarima nakon sastanka sa kolegama iz EU u Briselu.

Ona je ponovila komentare svog prethodnika Heika Maasa, dan prije nego što bi ministri za evropska pitanja EU trebali razgovarati o situaciji u Bosni i Hercegovini.

Upravo se čita:  Majka (19) pokušala prodati vlastitog dvogodišnjeg sina: S novcem htjela pokrenuti obrt

Lideri EU će detaljnije razgovarati o situaciji na Balkanu na samitu sa istočnim susjedima bloka u srijedu.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sarajevo konačno dobija letove ka jednom od najvećih evropskih gradova

Najveća španska aviokompanija Iberia će letjeti dva charter leta iz Sarajeva za Madrid ovog proljeća. Letovi su 25. maja i...

Još vijesti za vas