Petak, 3 svibnja, 2024

Vučić po povratku generala iz RS: Teški razgovori o sigurnosti u regionu

Preporučeno

Fotografija je nastala u pauzi, kako Vučić navodi – teških razgovora o bezbjednosnoj situaciji u regionu.

Prilično neopaženo je u javnosti jučer prošla vijest o sastanku Aleksandra Vučića sa policijskim i vojnim vrhom o stanju u regionu.

Naime, u javnost je plasirana fotografija Vučića sa ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem, uz koju je priložena informacija da je dogovoreno da u srijedu otputuju u Priboj kako bi “spustili narasle međunacionalne tenzije” i “obezbijedili punu sigurnost za sve građane Srbije”.

Upravo se čita:  Tri mladića iz BiH otišla u Hrvatsku da služe dobrovoljni vojni rok

No, fotografija je zapravo nastala u pauzi, kako Vučić navodi – teških razgovora o bezbjednosnoj situaciji u regionu.

Foto: Instagram

– Iskoristili smo pauzu u teškim razgovorima vezanim za bezbednosnu situaciju u regionu, da izađemo na vazduh i razbistrimo glavu, napisao je Vučić.

Podsjetimo, dan ranije general Mojsilović je boravio na proslavi 9. januara u Banja Luci, ali i održao odvojeni sastanak u Palati RS sa predsjednikom RS Željkom Cvijanović i ministrom unutrašnjih poslova RS Draganom Lukačem.

Upravo se čita:  Popustima privlačila klijente: Fatalna Sneža lažnu diplomu ovjerila kod notara, pa dobila licencu, tri godine radila estetske zahvate dok nije uhvaćena

Također, nekoliko dana ranije upravo je Mojsilović dodijelio visoko odlikovanje Srbije ratnom zločincu Vinku Pandureviću za “doprinos u odbrani od NATO agresije” na Saveznu Republiku Jugoslaviju.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Alijana 21 godinu iščekuje Enesa: “Izašla sam po brata, nestao je misterizono i nikad nije došao”

Alijana Kaharević već 21 godinu iščekuje svog brata Enesa. Te 2003. godine je nestao i nikad ga nisu pronašli. Ističe...

Još vijesti za vas