Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Tegeltija u službi entiteta umjesto države: Velika zainteresovanost dijaspore za RS

Autor:Faktor.ba

Preporučeno

Očito i Tegeltija dosljedno prati doktrinu svog stranačkog šefa Milorada Dodika, koji negira sve bosanskohercegovačko

Zadovoljan sam velikom zainteresovanošću dijaspore da se aktivno uključi u ekonomsko-privredni razvoj i život Republike Srpske.

Ovu izjavu nije dao, recimo predsjednik vlade ovog bh.entiteta Radovan Višković, već predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija i to u Njemačkoj. Tegeltija je zaboravio da je u Minhenu bio prije svega kao državni službenik BiH čije bi interese u cijelosti trebao zastupati.

Upravo se čita:  Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Očito i Tegeltija dosljedno prati doktrinu svog stranačkog šefa Milorada Dodika, koji negira sve bosanskohercegovačko, nego isključivo brani interese jednog entiteta i jednog naroda – piše Faktor.ba.

– Iz dijaspore stižu jasne poruke da su mnogi zainteresovani da se vrate, da mnogi imaju šta da ponude, a to su znanje i iskustvo koje su stekli u inostranstvu, te da očekuju od vlasti i općina u RS-u da im se pruži prilika, te da im se ne usporavaju i ne komplikuju procedure – poručio je Tegeltija.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sarajevo konačno dobija letove ka jednom od najvećih evropskih gradova

Najveća španska aviokompanija Iberia će letjeti dva charter leta iz Sarajeva za Madrid ovog proljeća. Letovi su 25. maja i...

Još vijesti za vas